Er is leven na House of Cards! Ook deze 11 politieke series zijn héél erg verslavend

Etentjes worden massaal afgezegd, de cafés zijn zo goed als leeg en er is geen kat op de weg. De reden? Het vierde seizoen van House of Cards staat sinds vrijdag op Netflix! Wie de eerste 3 seizoenen heeft gezien, weet dat er nu geen tijd is om zich sociaal te gedragen. Maar voor de fans van politiek getinte series is er véél meer dan de mega-populaire serie met Kevin Spacey in de hoofdrol. Wij hebben er 11 voor jou klaargezet! 

1. Borgen

iTunes
Maar er is meer dan House of Cards. Dat bewijst ook de Deense topserie Borgen. Het politieke drama draait rond Brigitte Nyborg (gespeeld door Sidse Babett Knudsen). Ze is de eerste vrouwelijke premier van Denemarken en wordt elke dag geconfronteerd met keuzes tussen haar idealen en de harde politieke werkelijkheid. Maar door haar drukke agenda heeft Nyborg het privé ook niet altijd even makkelijk. Een echte aanrader voor liefhebbers van de Scandinavische cinema en mensen met een boon voor politiek.

2. The West Wing

Netflix
Wie een min of meer realistisch beeld wil hebben van hoe het er in het Witte Huis aan toe gaat, moet The West Wing zéker een kans geven! De serie draait rond de fictieve Amerikaanse president Josiah ‘Jed’ Bartlet (gespeeld door Martin Sheen) en zijn stafleden, die dagelijks worden geconfronteerd met nieuwe problemen en uitdagingen die het presidentschap met zich meebrengen. De serie won maar liefst 3 Golden Globes en 26 Emmy Awards.

3. Parks and Recreation

Netflix
Anders dan de vorige series gaat Parks and Recration niet over enorm veel macht, geld en verantwoordelijkheid, maar wel over de bureaucratie, vriendschap en balans tussen privé en politiek in een kleine plaats in het Midwesten van Amerika. De hoofdrol van Leslie Knope wordt op een briljante en hilarische manier vertolkt door comédienne en actrice Amy Poehler, ook bekend van het Amerikaanse sketchprogramma Saturday Night Live.

4. Scandal

Amazon
In Scandal draait het niet zozeer om politiek zelf, maar wel om een advocate die vaak in aanraking komt met politici. Olivia Pope en haar team proberen namelijk het imago van de politieke elite te beschermen en allerlei schandalen in de doofpot te stoppen. Dat lukt niet altijd even goed en Pope komt daardoor soms in zeer nauwe schoentjes terecht.

5. The Wire

Amazon
The Wire is een echte klassieker. Voor velen behoort hij nog altijd tot de beste series die er ooit gemaakt zijn. Het is eigenlijk een politiemisdaadserie, maar de gemeentepolitiek van de Amerikaanse stad Baltimore heeft een minstens even belangrijke plaats in het verhaal. De serie begint met een rechtszaak van de drugdealer D’Angelo Barksdale, die verdacht wordt van moord. Door die rechtszaak gaat de bal aan het rollen en maken we in de volgende 59 afleveringen verhalen van elke schakel in de ‘drug chain’ en diplomatische ketting mee. De serie kreeg zeer goede beoordelingen omdat de verhaallijnen op een knappe manier vanuit verschillende perspectieven worden weergegeven.

6. Show Me A Hero

Amazon
Deze serie werd gemaakt door David Simon, die toevallig ook de voorgaande serie The Wire heeft geregisseerd. Show Me A Hero is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt tijdens de New Yorkse huizencrisis in de jaren 80. In de serie moet burgemeester Nick Wasicsko 200 goedkope huizen bouwen voor mensen met een laag inkomen. En dat in een rijke, blanke wijk in New York …

7. Veep

iTunes
Lachen geblazen! Veep is een komische serie die gaat over Selina Meyer, een politica met machtshonger die zoveel mogelijk wil realiseren, maar dat als vicepresident niet echt kan uitvoeren. Ze leeft daarom ook op gespannen voet met de president en dat levert hilarische taferelen op.

8. Homeland

Netflix

De serie vertelt het verhaal van CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) die als enige ervan overtuigd is dat de Amerikaanse marinier Nicholas Brody, vertolkt door Damian Lewis, een spion is voor Al Qaida. Nicholas is acht jaar lang krijgsgevangene van Al-Qaida als hij in de eerste aflevering door de CIA bevrijd wordt. Voor het volk is Nicholas een held die acht jaar als krijgsgevangene heeft overleefd. Voor Carrie is hij een bedreiging voor de nationale veiligheid omdat ze hem ervan verdenkt te zijn overgelopen naar Al Qaida. Een zenuwslopende zoektocht naar de waarheid volgt en laat dat speuren nu net zijn waar ze goed in is …

9. The Honorable Woman

Amazon
The Honorable Woman gaat over een rijke familie Stein die enorm veel invloed en macht heeft in het Midden-Oosten. Ze proberen met die macht vrede te brengen in de regio, maar plots worden ze opgeschrikt door een ontvoering van iemand binnen de familie.

10. Wolf Hall

Amazon

Wolf Hall brak in Engeland verschillende kijkcijferrecords. De serie werd gemiddeld bekeken door 4,4 miljoen kijkers, het grootste kijkersaantal voor een tv-serie op BBC2 sinds 2002. Het speelt zich af ten tijde van koning Henry VIII in de 16de eeuw en laat op een indrukwekkende manier zien hoe de Britten toen aan politiek deden. In de serie baant de in een bescheiden familie geboren Thomas Cromwell zich een weg naar de top in het hof van de Koning.

11. Deadwood

Netflix
Deadwood speelt zich aan het einde van de negentiende eeuw af in het gelijknamige stadje, dat toen beheerst werd door de goudkoorts. In de serie evolueert Deadwood van een klein kamp tot een stad en dat brengt heel wat bestuurlijke problemen met zich mee. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en werd bekroond met acht Emmy-awards en 1 Golden Globe. Bijna tien jaar na de laatste aflevering in 2006 gaan er geruchten rond dat betaalzender HBO een vervolg wil breien aan de serie. Dat belooft!
Meer
Lees meer...