Er is weer een olifantje geboren in Planckendael! Bekijk hier de eerste schattige beelden

Er is weer een olifantje geboren in Planckendael! Bekijk hier de eerste schattige beelden

Opnieuw babygeluk in Planckendael! Na de geboorte van olifantje Suki en Tun-Kai, nichtje en zoontje van Kai-Mook (waar is de tijd dat ze zelf een baby’tje was), is nu ook Phyo Phyo bevallen van een schattig jongetje. Het kleintje werd liefdevol ontvangen door zijn familie. 

Heugelijk nieuws in Planckendael. Rond kwart na drie vannacht beviel mama Phyo Phyo na 641 dagen zwangerschap van een gezonde zoon. In de zandstal werd het kleintje hartelijk ontvangen door de hele familie. Door de ervaring van Phyo Phyo verliep de zwangerschap zeer vlot en traden er geen complicaties op. Na een kwartier stond de jonge olifant al op zijn beentjes.

Coördinator Ben: “We hebben twee dagen gewaakt en net op de verjaardag van May Tagu, krijgen we dit fantastische cadeau. Drie op een rij, veel gelukkiger kan een mens niet worden.

Eén grote familie

De olifantenfamilie bestaat momenteel uit tien olifanten, waardoor vier kleintjes. Vader Chang, die naar België gestuurd werd om zich voort te planten, is niet alleen vader van het kleintje van Phyo Phyo maar ook de papa van Tun-Kai, het zoontje van Kai-Mook, Suki, het dochtertje van May Tagu en jonkie Qiyo. Nu hij zijn taak duidelijk vervuld heeft vertrekt hij naar de zoo van Kopenhagen. Daarnaast zijn Kai-Mook en May Tagu zusjes, ze delen Phyo Phyo als moeder. Kunnen jullie nog volgen?

Voornamen met een T

In 2018 krijgen alle baby’s een naam met een T, dus ook dit wondertje. De Aziatische olifanten krijgen uiteraard een Aziatische naam. Zo heet de jongste olifant Tun Kai en refereert naar de zaterdag waarop ze geboren is en naar Kai-Mook haar moeder. Kai-Mook betekent parel en Suki geliefde. Bekijk hieronder de hartverwarmende beelden van het nieuwe olifantje.

Vanaf vandaag kan je het schattige beestje gaan bekijken in Planckendael.

Gesponsorde artikelen