Er komen al zeker twee bioscoopfilms over Thaise reddingsactie in grot

Er komen al zeker twee bioscoopfilms over Thaise reddingsactie in grot

Het was te denken, want wat een verhaal: de Thaise voetballers en hun coach zijn amper twee dagen geleden gered, maar de plannen voor twee bioscoopfilms zijn nu al uitgewerkt. Er komt wellicht ook een museum in de grot waar de jongens twee weken vastzaten.

Gisteren raakte al bekend dat filmstudio Pure Flix een film gaat maken van de reddingsactie. Vandaag liet regisseur John M. Chu weten dat hij, in samenwerking met filmstudio Ivanhoe Pictures, er zich ook gaat aan wagen. Dat wordt dan de “official version” want volgens Ivanhoe Pictures heeft de Thaise overheid de filmstudio zelf uitgekozen om de verfilming te doen.

De twaalf jongens en hun voetbalcoach zaten sinds 23 juni vast in de grot. Na negen dagen werden ze gevonden tijdens een zoekactie door Britse duikers. Tijdens een reddingsactie van drie dagen werden alle mensen door de duikers gered. De jongens liggen nu in het ziekenhuis, en het gaat naar omstandigheden goed.

Controverse

Chu is bang dat de hoofdrollen in een Hollywoodfilm door blanke in plaats van Thaise acteurs gespeeld worden. Daarom wil hij zelf een film maken waarin dat niet het geval is.

Op Twitter schrijft de regisseur, die eerder onder meer vier Step-Up-films maakte, dat hij al met de film bezig is. “Dit is een prachtig verhaal over mensen die andere mensen redden. Dus als iemand eraan denkt dit verhaal onder handen te nemen, dan kan hij dat beter correct en respectvol doen.”

Ook een museum

Filmstudio’s zijn niet de enige bedrijven die geld willen slaan uit de reddingsactie. Het grottenstelsel in Chiang Rai wordt straks ook een enorm museum. In het museum zal vooral de reddingsactie centraal staan. “Een interactieve database wordt opgezet. Het zal een enorme attractie worden in Thailand”, zegt Narongsak Osottanakorn, voormalig gouverneur en leider van de reddingsactie, daarover.

Gesponsorde artikelen