Er komt een ‘Breaking Bad’-film na ‘Better Call Saul’

Er komt een ‘Breaking Bad’-film na ‘Better Call Saul’

Vince Gilligan, de bedenker van de succesvolle reeks ‘Breaking Bad’, is nu een film aan het maken over de serie. Het is nog niet geweten of het om een prequel, een vervolg of een ander verhaal binnen de misdaadserie gaat.

Het project van Gilligan is een twee uur durende film over de ontsnapping van een ontvoerde man. Dat doet ons uiteraard meteen denken aan hun Jesse Pinkman (Aaron Paul) op het einde van de Breaking Bad wegvluchtte.

Het is nog niet geweten of het om een televisie- of een bioscoopfilm gaat. Of we hoofdrolspelers zoals Bryan Cranston en Aaron Paul in de film zullen zien, is ook nog niet bekend. Dat meldt de Hollywood Reporter.

(Onlangs raakte bekend dat Aaron Paul, aka Jesse uit Breaking Bad, te zien zal zijn in seizoen 3 van Westworld.)

Ook Mark Johnson en Melissa Bernstein

Gilligan zou het script van de film schrijven, de film produceren en mogelijk ook regisseren. Ook Mark Johnson en Melissa Bernstein, die Breaking Bad en de prequel Better Call Saul produceerden, zouden meewerken aan de film.

Greenbrier

De Amerikaanse krant The Albuquerque Journal meldt dat de werktitel van de film Greenbrier is. De opnames beginnen deze maand in de Amerikaanse staat New Mexico.

Nieuw seizoen Better Call Saul

Breaking Bad en de prequelserie Better Call Saul over de louche advocaat Saul Goodman zijn te bekijken via Netflix. Het vijfde seizoen daarvan is inmiddels aangekondigd en zal in 2019 te zien zijn. Deze film zal wellicht niet uitkomen in 2019. Wij duimen voor 2020!

Het nieuws zou ook niet zo opmerkelijk zijn. AMC kondigde onlangs nog aan dat er al minstens drie films zullen gemaakt worden over hun andere topserie The Walking Dead. Nadat hoofdpersonage Rick Grimes uit de serie werd geschreven, maakte AMC al snel bekend dat we Grimes niet heel lang zullen moeten missen.

In afwachting van de Breaking Bad-film kan je de serie nog eens herbekijken op Netflix. Uiteraard staat Breaking Bad ook in onze lijst van 50 beste series op de streamingdienst!

EPA