Er komt een documentaire over de GTA-games: zo verdien je miljarden met videogames

Salon Pictures gaat een film uitbrengen over het financiële succes van de GTA-games. De titel wordt ‘The Billion Dollar Game’ en er wordt gebruikgemaakt van archiefbeelden en nieuw interviewmateriaal.

Alleen al met Grand Theft Auto V verdiende gameproducent Rockstar op vijf jaar tijd zes miljard dollar. Dat is ongeveer 5,175 miljard euro.

Het is dus niet meer dan normaal dat er een documentaire gemaakt wordt over het financiële succes van de Grand Theft Autogames. Het bericht komt van de Amerikaanse nieuwswebsite Screen Daily.

(Waarom Grand Theft Auto V een gecensureerde game is, lees je hier.)

Meest succesvol entertainmentproduct

Grand Theft Auto V kwam uit in 2013, maar exemplaren van het spel vliegen nu nog steeds al zoete broodjes over de toonbank. Het spel blijft record na record breken. In augustus dit jaar waren er honderd miljoen exemplaren verkocht en die mijlpaal is intussen waarschijnlijk opnieuw overschreden. De game staat nu al bekend als het meest succesvol entertainmentproduct uit de geschiedenis op het vlak van behaalde omzet. Het spel is verkrijgbaar voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

(Welke topgames er in oktober en november uitkomen, lees je hier.)

Gesponsorde artikelen