Er komt een ‘Game of Thrones’-versie van De Kolonisten van Catan

Er komt een ‘Game of Thrones’-versie van De Kolonisten van Catan

Geweldig nieuws voor fans van ‘Game of Thrones’ en het bordspel De Kolonisten van Catan. Want 999 Games brengt binnenkort een versie van het spel op de markt volledig geïnspireerd op het programma. 

Vergeet Cersei, Daenerys en Jon Snow, want binnenkort kan je zelf de King of Queen van The Seven Kingdoms worden. Want 999 Games komt met een speciale versie van z’n populaire bordspel De Kolonisten van Catan, geïnspireerd door Game of Thrones.

Broederschap van de Wachters

Het spel zal ‘Game of Thrones: Broederschap van de Wachters’ heten. En zal naast de naam ook enkele andere spelregels hebben. Zo zal je in the Gift de gekende grondstoffen kunnen verdienen: hout, baksteen, wol, graan en erts. Maar op de kale ijsvelden in het noorden valt niets te rapen.

Ook het doel van het spel is anders. Je bent als het ware een broeder van de Night’s Watch en je probeert je te beschermen tegen de Whitewalkers achter the Wall. Dat kan je doen door wegen, dorpen en burchten te bouwen. Je kan zoals gewoonlijk ontwikkelingskaarten kopen, maar ook leden werven voor een patrouille. Daardoor kan je Catangewijs overwinningspunten verdienen. Wie als eerste tien overwinningspunten heeft, wordt de nieuwe Lord Commander van de Night’s Watch en zo ook de winnaar van het spel.

Twee spelwijzes

Je zal het spel op twee manieren kunnen spelen. De vertrouwde manier, dus zoals De Kolonisten van Catan gewoonlijk wordt gespeeld. Of met de regels voor gevorderden, waarbij er een aantal extra elementen aan het spel worden toegevoegd. Zoals het beschermen van the Wall.

Het spel zou al aan het eind van dit voorjaar beschikbaar zijn. Een opsteker dus voor wie het jammer vindt dat Game of Thrones pas in 2019 terugkeert. Hopelijk geldt ‘you win or you die’ niet voor dit bordspel.

999games

Gesponsorde artikelen