Left Right
scrollTop top

Er komt een liveaction film van Pokémon, en die komt verrassend uit de hoek


Er komt een liveaction film van Pokémon, en die komt verrassend uit de hoek

De Amerikaanse productiemaatschappij Legendary Pictures begint binnenkort aan een liveaction film over Pokémon: Detective Pikachu. De opnames voor de film zouden gepland staan in Londen vanaf januari 2018, en zoals de titel al doet vermoeden wordt het geen doorsnee Pokémon-verhaal.

Volgens Omega Underground starten de opnames voor de Pokémon-film begin volgend jaar in Londen. En neen, de film draait niet rond Ash Ketchum, het hoofdpersonage uit de mangaserie, zoals je zou verwachten. Ook Red uit de videogame gaat niet met de hoofdrol lopen. Die eer is weggelegd voor Detective Pikachu, meteen ook de naam van de film.

De film is gebaseerd op een Japanse game, Great Detective Pikachu, waarin Pikachu en zijn vriend, een jongen die Tim Goodman heet, een onwaarschijnlijk team vormen dat mysteries oplost. Detective Pikachu loopt daarbij rond met een pet zoals Sherlock Holmes, is superintelligent en uitermate communicatief. Niet meteen wat je zou verwachten van een Pokémon-film dus, als je de mangaserie en de games bekijkt.

Nog geen cast

Er werden voorlopig nog geen acteurs genoemd die aan de film zullen meewerken. Wellicht kunnen we binnenkort de eerste namen verwachten, aangezien de opnames over enkele maanden al van start gaan. Wel weten we al dat de regie in handen zal zijn van Rob Letterman (Goosebumps), en dat het script van de hand van Nicole Perlman (Captain Marvel) en Alex Hirsch (Galaxy Falls) is.

Legendary Pictures haalde in juli 2016 de rechten binnen om een film te maken over Pokémon, niet toevallig net na de lancering van het razend populaire Pokémon Go. De liveaction film Detective Pikachu wordt nu de eerste film onder die deal, tot verrassing van velen. Wellicht rekent de filmstudio erop dat het merk Pokémon op zich voldoende zal zijn voor uitverkochte zalen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810