Er komt geen derde seizoen van Marco Polo

We zullen nooit weten hoe het afloopt met Marco Polo en Kublai Khan, tenminste in de prestigieuze Netflixserie. Want er komt geen derde seizoen.

De serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse betaalzender Starz in januari 2012. Nadat pogingen om in China te filmen mislukten, werd de opdracht teruggegeven aan The Weinstein Company. Netflix raakte geïnteresseerd in de serie en bestelde 10 afleveringen voor een bedrag van ongeveer 90 miljoen dollar. De opnames vonden plaats in Italië, Kazachstan en Maleisië.

Superduur

Marco Polo is aan 9 miljoen dollar per aflevering de duurste reeks die ooit gemaakt is. Game of Thrones kost bijvoorbeeld 6 miljoen per aflevering. Er werkten 400 bouwvakkers aan de reeks om sets in elkaar te timmeren en nog eens 160 mensen om de props en de kledij te maken.

Desalniettemin waren critici niet enthousiast. Het kijkerspubliek volgde nog wel, maar het tweede seizoen haakte ook dat af.

En dus werd beslist dat na het tweede seizoen van 10 afleveringen Netflix stopt met de serie. Het hele avontuur zou Netflix een verliespost van meer dan 200 miljoen dollar hebben opgeleverd.

Meer
Lees meer...