Left Right
scrollTop top

Er komt nooit een reünie van Friends, en dat is de schuld van Facebook


Er komt nooit een reünie van Friends, en dat is de schuld van Facebook

De reünies van acteurs uit tv-series vliegen ons om de oren, maar we moeten niet verwachten dat Friends ooit in de voetsporen van bijvoorbeeld Gilmore Girls of Full House zal treden. Actrice Jennifer Aniston kwam er nog maar eens op terug tijdens een interview. Maar de reden die ze geeft is wel heel opvallend: Friends zou amper twaalf jaar na de laatste aflevering onmogelijk geworden zijn, want Facebook heeft ons leven te veel veranderd.

Gebeurt het nog wel eens dat jij met je vrienden in een koffiehuis of een café gezellig samen zit te praten? En zo ja, lukt dat zonder dat er iemand voortdurend op z’n smartphone naar Facebook of Instagram zit te kijken? Toen de laatste aflevering van Friends op 6 mei 2004 werd uitgezonden was dat nog mogelijk. Facebook was enkele maanden eerder pas opgericht en had nog geen grote impact op ons leven. In de maanden en jaren die volgden zouden we echter bijna allemaal een profiel aanmaken op de netwerksite.

De sociale media waren geboren en zouden de nood voor vrienden om elkaar te zien aanzienlijk verminderen. Je kan immers chatten en foto’s delen. En als je dan eens afspreekt, is het bijna onmogelijk aan de drang te weerstaan om die sociale media te checken. Jennifer Aniston heeft daar ook over nagedacht en beseft dat in die korte tijd Friends een serie is geworden die niet meer in onze tijdsgeest past. “Het had wel iets om niet constant met onze gezichten over onze gsm te hangen en Facebook of Instagram te checken. We zaten samen in een kamer, of in een koffiehuis en we praatten. Dat zijn we kwijt.”

Toch iets om over na te denken. En we kunnen natuurlijk de tien seizoenen van Friends nog eens bekijken uit nostalgie naar een tijd zonder Facebook.

Getty Images

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658