Er ligt zo’n 12 centimeter sneeuw in de Ardennen, en hier kan je al gaan skiën

Er ligt zo’n 12 centimeter sneeuw in de Ardennen, en hier kan je al gaan skiën

Ligt er wel sneeuw in de Alpen? En het is kwalitatieve sneeuw? Het zijn vragen die steeds vaker opduiken. Maar waarom zo’n 1.000 kilometer reizen terwijl we in België verse sneeuw hebben liggen? Oké, er ligt nog geen enorm dik sneeuwtapijt, maar enkele skipistes zijn wel al open in Franstalig België. Pluspunt, de laag sneeuw wordt alleen maar dikker de volgende dagen. Ideaal voor een leuke uitstap dit weekend.

Er is zo’n 12 centimeter sneeuw gevallen in het oosten van België. Dus of het al de moeite is om de sneeuw in de duiken? Absoluut, want er zijn al verschillende pistes open. Een mooi moment om de natuur in te trekken en dat op amper een uurtje rijden van Brussel.

Bovendien verwacht het KMI de volgende dagen nog meer sneeuw. We zetten even alle open pistes en de verwachtingen voor de komende dagen op een rij:

Signal de Botrange

De pistes van 5, 6 en 7 kilometer zijn nog niet gemarkeerd, maar wel toegankelijk omdat er al 11 centimeter sneeuw viel, zoals we kunnen lezen in dit weerbericht. De kwaliteit van de sneeuw ligt ook boven het gemiddelde.

Baraque de Fraiture

Hier ligt minder sneeuw: zo’n 5 à 10 centimeter. De pistes zijn nog gesloten, maar je kan er wel rollebollen in de sneeuw, glijden van besneeuwde heuvels en langlaufen. Ook in dit gebied wordt er dit weekend meer sneeuw verwacht volgens hun site.

Baraque Michel

In dit gebied zijn er drie pistes open om te langlaufen, en dat in het hart van de Hoge Venen. Zoals in Botrange, is er zo’n tien centimeter sneeuw gevallen. Ook hier opgelet, want de pistes zijn nog niet gemarkeerd.

Le Val de Wanne

Voorlopig kan je le Val de Wanne enkel met de slee de sneeuw trotseren, maar het domein heeft goede hoop dat er de volgende dagen meer sneeuw gaat vallen. Maar sowieso niet twijfelen om te gaan, want je kan er ook heerlijke wandelingen maken.

Gesponsorde artikelen