Er valt volgend weekend tot 10 cm sneeuw, maar wie wil skiën, zal geluk moeten hebben

Er valt volgend weekend tot 10 cm sneeuw, maar wie wil skiën, zal geluk moeten hebben

Het komend weekend zal er opnieuw sneeuw vallen in de Ardennen. Ook in Vlaanderen worden er winterse buien verwacht, maar de sneeuw zal wellicht snel smelten. De komende dagen wordt het vrij zacht, maar vrijdag zakken de temperaturen weer tegen het nulpunt.

Het gaat het komend weekend weer sneeuwen in Hoog-België. Dat meldt de weerdienst Noodweer Benelux. Vrijdag en tijdens het weekend krijgen we een lucht van polaire oorsprong over ons heen. De temperaturen zijn rond 3 graden overdag en ’s nachts onder het vriespunt. We mogen ons verwachten aan winterse buien van smeltende sneeuw in Vlaanderen en sneeuw in de Ardennen.

Het zou zelfs kunnen dat er bij hevige neerslag tijdelijk een sneeuwdek ligt in Vlaanderen, in de Ardennen blijft de sneeuw sowieso liggen. Volgens de weerdienst mogen de Ardenners zich verwachten aan sneeuwdek tot 10 centimeter.

Toch zullen wintersportfans nog even geduld moeten hebben, want momenteel is het alleen op de Baraque de Fraiture en in Spa toegelaten om te skiën. Dat meldt Ardenne Tourisme. De reden: de laag sneeuw is nog niet overal dik en stabiel genoeg. Het grote publiek moet dus nog even op zijn kin kloppen, maar wij hopen alvast op meer sneeuw! Wie wil langlaufen, kan wél al op meerdere plaatsen terecht.

De komende dagen zacht

De volgende dagen wordt er via de noordelijke zijde van een hogedrukgebied vochtige en vrij zachte lucht aangevoerd. Vandaag wordt het bewolkt met plaatselijk motregen. De temperaturen schommelen tussen rond 3 graden in de Ardennen en tussen 5 en 8 graden op andere plaatsen in het land.

Ook woensdag blijft het erg bewolkt, maar overwegend droog. Plaatselijk kan er wel wat motregen vallen. Donderdag wordt het herfstachtig weer en er trekt een actieve regenzone voorbij. Bovendien mogen we ons verwachten aan rukwinden tot 70 km/u in het binnenland en tot 80 km/u aan de kust.

Gesponsorde artikelen