Er was een gewapende bewaker bij school in Florida. Maar die durfde niet naar binnen gaan

Er was een gewapende bewaker bij school in Florida. Maar die durfde niet naar binnen gaan

Eén van de plannen van Donald Trump is om meer mensen met wapens in scholen te hebben, zodat dolle schutters afgeschrikt worden of uitgeschakeld kunnen worden. Wel, nu blijkt dat er een gewapende bewaker aanwezig was in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland in Florida, waar 17 mensen werden neergekogeld door een ex-leerling. En hij deed niks.

De gewapende bewaker die aanwezig was bij het schietincident op de school in Florida, stond buiten het gebouw en bleef buiten toen de schutter Nikolas Cruz binnen een bloedbad aanrichtte. De politie zei op een persconferentie dat de bewaker buiten positie had ingenomen, en dat hij niet naar binnen is gegaan. Volgens de sheriff had de bewaker dat wel moeten doen en moeten proberen om de schutter tegen te houden of dood te schieten. De schietpartij duurde in totaal zes minuten.

De sheriff zei dat hij de bewaker geschorst had na het zien van videobeelden waarop te zien was hoe die gereageerd had op de schietpartij die zeventien mensen het leven kostte. “Wat ik zag was dat de agent arriveerde aan de westkant van gebouw 12, zijn positie innam, maar nooit naar binnen ging.”

23 meldingen

Volgens sheriff Israel duurde het bloedbad dat Cruz binnen aanrichtte zes minuten. De bewaker was bij het gebouw gearriveerd negentig seconden nadat de schutter de eerste schoten had afgevuurd. Vervolgens was hij ruim vier minuten buiten blijven wachten.

De bewaker heeft ondertussen zelf ontslag genomen. “Hij had naar binnen moeten gaan, de schutter moeten confronteren en hem moeten doden”, zei de sheriff op de vraag wat de bewaker had kunnen doen.

De sheriff is ook een onderzoek begonnen naar twee agenten die in het verleden al vaker met de Cruz en diens broer te maken hadden gehad. Onderzocht wordt of ze meer hadden kunnen doen of moeten doen. Sinds 2008 had het kantoor van de sheriff 23 meldingen binnengekregen over Cruz of zijn broer volgens de sheriff.

Gesponsorde artikelen