Left Right
scrollTop top

‘Er Was Eens … Het Leven’ staat nu op Netflix!


Er Was Eens ... Het Leven
© Er Was Eens … Het Leven

NOSTALGIE ALARM! Want Er Was Eens … Het Leven staat sinds kort op Netflix. De reeks waarin we aan de hand van animaties heel wat leerden over het leven, de geschiedenis of ons eigen lichaam is nu te vinden op de streamingdienst.

Iedereen die jong was in de eighties, nineties of nillies kent Er Was Eens … wel. De reeks, die we het beste kunnen omschrijven als “school-tv, maar dan leuker”, groeide uit tot een ware cultreeks en is uiteraard op en top nostalgie. En die kan je nu herbeleven op Netflix.

Er Was Eens … Het Leven

Voorlopig staat enkel het derde seizoen van de reeks op Netflix. Dit is Er Was Eens … Het Leven en focust zich vooral op het menselijk lichaam. Hoewel de reeks dus nog steeds relevant is, dateert hij eigenlijk al uit 1986. Het origineel van de reeks is Frans en gaat daar door het leven als Il Était Une Fois… La Vie.

We zien in het seizoen dus de iconische witte en rode bloedcellen aan het werk. Maar we krijgen ook meer informatie over ons skelet en zelfs een lesje seksuele voorlichting. Elke aflevering focust op een deel van het menselijk lichaam en leert ons op een leuke manier nog wat bij.

Of we op dit moment nog iets kunnen leren van de reeks, is natuurlijk de vraag. Maar het blijft uiteraard geweldig om ons lichaam te zien als kleine werkende wezentjes.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396