Er wordt steeds vaker geknokt op begrafenissen

Er wordt steeds vaker geknokt op begrafenissen

Begrafenisondernemers krijgen steeds vaker te maken met agressie en geweld. De situaties die ze tegenkomen, variëren van families die onderling met elkaar op de vuist gaan tot uitvaartondernemers die bedreigd worden. Daarom wordt er vandaag op de Uitvaartbeurs in Amsterdam een agressietraining gegeven.

Tijdens uitvaarten kunnen de emoties hoog oplopen, zegt een begrafenisondernemer. “Je ziet bijvoorbeeld dat er familieleden komen waar al jaren geen contact mee is geweest, of minnaressen die toch even afscheid willen nemen. Dat kan behoorlijk uit de hand lopen.”

Begrafenisondernemers krijgen soms op voorhand de opdracht van familie om een specifiek familielid of bekende te weigeren. “Als die dan toch op komt dagen, dan wordt de uitvaartverzorger soms bedreigd of nog erger.”

Knokken op de parking

“Een uitvaartverzorgster vertelde dat een familie haar vroeg om de urn van hun moeder in de boom te hangen, zodat ze dichtbij de vogeltjes kon zijn. Dat weigerde ze te doen en toen werd ze tegen de vlakte geslagen, knock-out.”

“Ik kom het steeds vaker tegen. Niet alleen tegen de uitvaartverzorgers, maar ook families onderling. Zo gaan ze soms met elkaar op de vuist op de parkeerplaats, terwijl de rouwauto aan komt rijden”, vertelt een andere begrafenisondernemer.

Gesponsorde artikelen