Er zijn nieuwe emoji’s onderweg naar iPhone en ze zijn net wat we nodig hebben

Er zijn nieuwe emoji’s onderweg naar iPhone en ze zijn net wat we nodig hebben

Vandaag is het World Emoji Day en dat viert Apple door enkele nieuwe emoji’s aan ons voor te stellen. Later dit jaar worden de emoji’s gelanceerd op iOS, MacOS en WatchOS. De nieuwe icoontjes lijken al heel erg interessant: verschillende dieren, mythische wezens, voedsel en veel meer. CEO Tim Cook heeft het nieuws gedeeld via zijn Twitteraccount en iedereen is in de wolken. 

De nieuwe emoji’s zijn heel uitgebreid. Zo zijn er bij de volgende lading nieuwe icoontjes van een vrouw met hoofddoek, een man met een baard en een vrouw die borstvoeding geeft. Daarnaast heb je ook nog nieuwe emoji’s van dieren en mythische wezens. Bij de voorbeelden zien we bijvoorbeeld een T. Rex, een zebra, een zombie en een elf. “Met duizenden emoji’s beschikbaar op iPhone, iPad, Apple Watch en Mac, zijn er veel manieren om persoonlijkheid toe te voegen aan elk bericht,” luidt het bij Apple.

Hoe worden emoji’s gemaakt?

Iedereen kan een voorstel doen van Emoji’s. Jaarlijks komt het Unicode Technical Committee samen en beslissen ze welke emoji’s worden toegevoegd bij de nieuwe updates. Unicode zorgt ervoor dat alle toestellen elkaar begrijpen: als je een emoji van een dinosaurus verzendt via een iPhone, krijgt een Samsung ook een dinosaurus aan maar die ziet er dan een beetje anders uit.

Na de tweet van CEO Tim Cook, zijn mensen in de wolken. Toch hopen ze dat er nog rosse emoji’s bijkomen want daar heeft Apple (nog) niets van prijsgegeven.

Het wordt nog even wachten op de volgende update van Apple vooraleer we de hele reeks te zien krijgen. Hieronder vind je alvast enkele nieuwe emoji’s waarop we kunnen wachten.

Gesponsorde artikelen