Er zit een luchtje aan deze nieuwe Harry Potter-onthulling van J.K Rowling

Er zit een luchtje aan deze nieuwe Harry Potter-onthulling van J.K Rowling

Wie Harry Potter een beetje kent, weet dat het er soms vreemd aan toeging op de toverschool: zwerkbal, snoepjes met pens- en leversmaak, een depressief spookmeisje dat in toiletten duikt … Toch zijn ze nog vreemder dan je denkt want J.K. Rowling heeft onlangs bekend gemaakt hoe magiërs vroeger hun behoefte deden. Tovenaars zijn échte viezeriken die hun grote boodschappen gewoon in de broek doen. Smakelijk zeg!

Wie kent Jammerende Jennie nog? Zij is het depressieve spook dat in de waterleidingen van Zweinstein woont. Als iets haar tegensteekt begint ze hysterisch te huilen en duikt ze in een wc-pot. Ranzig zou je denken?

J.K. Rowling schrijft tegenwoordig alles wat met Harry Potter te maken heeft op haar website Pottermore. En daar heeft ze onlangs iets vrij smerig op gepost. Het gaat om een passage uit een achtergrondstuk over De Geheime Kamer:

“In de 18de eeuw werd het rioolnetwerk van Zweinstein verder uitgebreid (dit was een zeldzaam voorbeeld van tovenaars die dreuzels nadoen, omdat ze tot dan toe gewoon hun boodschap deden waar ze stonden en daarna de bewijzen lieten verdwijnen.”

Dat heb je niet verkeerd gelezen. Vroeger scheten tovenaars hun broek vol en toverden daarna hun uitwerpselen weg. Aan fantasie geen gebrek bij J.K. Rowling.

Dit roept natuurlijk veel vragen op. Hoe zat het bijvoorbeeld met tovenaars- en heksenkindjes die nog niet konden toveren? De hele dag een volle pamper?

Eén ding is zeker: de oude tovenaars deden hun grote boodschappen in hun broek, in het openbaar en zonder gêne. En daar moeten wij mee leren leven.

Gesponsorde artikelen