Erdogan stelt ultimatum aan Assad

President Turkije - Recep Tayyip Erdoğan
President Turkije – Recep Tayyip Erdoğan, PIXABAY

De Turkse president, Recep Tayyip Erdoğan, dreigt met een militair offensief. Dat meldt Kurdaw, een Koerdische nieuwssite. Er zijn vier Turkse observatieposten in Idlib omsingeld door Syrische troepen.

Het conflict in Noord-Syrië is nu al even aan de gang, maar zondagnacht is het tot een directe confrontatie gekomen tussen Syrische en Turkse troepen. Er is veel onduidelijkheid over de volledige gang van zaken. Het is wel vastgesteld dat troepen van Bashar al-Assad, president van Syrië, een Turks konvooi hebben beschoten. In het heetste van de strijd zijn vijf Turkse soldaten omgekomen. Ook drie Syrische burgers die voor het Turkse leger werkten, sneuvelden. President Erdogan zette een tegenaanval in, waarbij 76 Syrische soldaten om het leven kwamen. Assad ontkent dit.

Ultimatum

Nu stelt Erdogan een ultimatum, hij eist de terugtrekking van de Syrische troepen die de observatieposten omsingelen. Dit moet tegen het einde van februari gebeuren, anders volgt er een militair offensief. Eerder werd al gesproken over een humanitaire catastrofe. Door de gevechten in de regio zijn al meer dan 350.000 mensen op de vlucht.

Gesponsorde artikelen