Ernstige dreiging tegen justitieminister Van Quickenborne: drie mensen opgepakt

In het kader van een ernstige dreiging tegen federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn de voorbije nacht In Nederland drie mensen opgepakt. Dat heeft het federaal parket gemeld. De drie hebben de Nederlandse nationaliteit.

Volgens VRT NWS komt de dreiging uit het drugsmilieu; er wordt gesproken over een poging tot ontvoering.

Kalasjnikovs

Aan de woning van de minister is eerder deze week een auto aangetroffen met daarin kalasjnikovs, vuurwapens en twee flessen met benzine, zo bericht VRT NWS. Het voertuig, voorzien van Nederlandse nummerplaat, heeft een onderzoeksteam naar de drie mannen (respectievelijk 20, 29 en 48 jaar oud) geleid. Zij werden de voorbije nacht in Den Haag en Leidschendam opgepakt.

De liberale minister is onder verhoogde beveiliging geplaatst. Ook zijn een aantal van zijn activiteiten de komende dagen geschrapt. Zo zal Van Quickenborne, nog steeds titelvoerend burgemeester van Kortrijk, vanavond niet present tekenen op het het Feest van Team Burgemeester in de Kortrijk Xpo.

Intussen wordt het onderzoek verdergezet. “Het is evident dat hierover voorlopig niet verder zal gecommuniceerd worden”, aldus het federaal parket.

“Criminelen voelen zich in het nauw gedreven”

Van Quickenborne meldt op Instagram dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken. “Mijn familie en ik zijn veilig en in goede handen”, klinkt het.

Ook benadrukt de politicus dat hij zich nooit zal laten intimideren door tegenstand uit het crimineel milieu. “Laat mij duidelijk zijn: de mensen die hierachter zitten, bereiken het tegenovergestelde van wat ze beogen. Het sterkt mij in de overtuiging dat we moeten blijven strijden. De criminelen voelen zich in het nauw gedreven. Dat gevoel is terecht. Want we zullen de strijd tegen de georganiseerde misdaad blijven voeren, met meer mankracht en middelen dan vroeger.”

(mah)

Meer
Lees meer...