EU ziet rijken vertrekken, Azië produceert er aan de lopende band

EU ziet rijken vertrekken, Azië produceert er aan de lopende band

Rijke Londenaars verlaten de stad nu nieuwe belastingen het duurder maken om er te erven en te investeren. Ook welstellende Europeanen die lang in Londen woonden keren na de Brexit huiswaarts. Londen rangschikt daarmee in het rijtje van steden als Parijs, het Nigeriaanse Lagos en het Turkse Istanboel. Al deze steden kenden een netto uitstroom van HNWI’s (High Net Worth Individual). Dat zijn mensen die over een fortuin van minimaal 1 miljoen dollar beschikken.

In Londen in 2017 was het verschil van komen en gaan zo’n 4.000 mensen. 5.000 vertrokken uit de stad en slechts 1.000 kwamen er toe. Dat blijkt uit het jaarlijkse Global Wealth Migration Review van onderzoeksbureau New World Wealth.

Het is echter vreemd dat de Londen zo met dit fenomeen te maken krijgt, de afgelopen 30 jaar kwamen er juist duizenden buitenlanders naar de Britse hoofdstad. Het is nadelig dat de rijkere inwoners vertrekken uit de steden. Zij kunnen zich dat permitteren, terwijl de middenklasse en de armen dit niet kunnen.

Chinese en Indiase rijken vertrekken talrijk

De steden die dan wel veel HNWI’s aantrekken, zijn Aucklan, Dubai, Montreal, New York, Tel Avic en Toronto.

Zulke HNWI’s moeten wel minimum 183 dagen per jaar (de helft + 1 dag) in die nieuwe stad verblijven. Ook dit jaar zijn de Chinese en Indiase rijken weer degenen die nieuwe bestemmingen opzoeken. Wel verwacht New World Wealth dat die mensen huiswaarts zullen keren naarmate de levensstandaard in hun land verbetert.


Gesponsorde artikelen