Euh?! Deze kerstmannen zijn precies een beetje in de war en overspoelen Kopenhagen

Euh?! Deze kerstmannen zijn precies een beetje in de war en overspoelen Kopenhagen

Er zijn vreemde dingen aan de gang in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De stad wordt overspoeld met … kerstmannen. De mannen en vrouwen in rood-witte outfits en baarden zijn echter niet in de war, ze beseffen echt wel dat het hartje zomer is en het nog even duurt voor het terug kerstmis is. Ze zijn naar de stad getrokken om het wereldcongres van de kerstmannen in te zetten. Ja, een wereldcongres voor kerstmannen, dat bestaat echt. 

Het is een hilarisch zicht en het brengt heel wat toevallige voorbijgangers en toeristen serieus in de war: een honderdtal mannen, vrouwen en kinderen die verkleed zijn als kerstman lopen door de straten van Kopenhagen en varen op bootjes door de stad.

De kerstmannen houden vandaag hun jaarlijkse vergadering in de Deense hoofdstad. De discussies op die kerstmannenvergadering gaan vooral over de dag waarop kerstavond moet gevierd worden. In principe is iedereen het er wel over eens dat dat op 24 december hoort. Toch komen er ook andere onderwerpen aan bod, zoals parkeerplaatsen voor rendieren op daken van huizen.

Gelukkig hebben ze dit jaar iets meer geluk met het weer. Vorig jaar moesten ze zweten en puffen in hun warme pakken bij temperaturen van 27 graden! Dit jaar was het iets aangenamer bij 18 graden en een bewolkte hemel.

Het congres duurt nog tot woensdag en als afsluiter nemen de avontuurlijkste kerstmannen deel aan de traditionele vijfkamp. Dan moeten ze allerlei uiteenlopende opdrachten vervullen. In een van die opdrachten moeten ze zo snel mogelijk een hindernissenparcours afleggen door het kabouterbos met een zak vol kerstcadeautjes.

Bron: De Standaard

Gesponsorde artikelen