Donghae, Eunhyuk en Kyuhyun (Super Junior) verlaten SM Entertainment na meer dan 17 jaar

Eunhyuk, Donghae en Kyuhyun van Super Junior hebben besloten om hun contract bij SM Entertainment niet te verlengen. De drie waren al meer dan 17 jaar actief bij SM Entertainment. Ze zullen wel deel blijven uitmaken van Super Junior.

Drie van de tien leden van de K-popgroep Super Junior hebben besloten om hun contract bij SM Entertainment niet te verlengen. Eunhyuk en Donghae waren al 18 jaar actief onder het agentschap, Kyuhyun 17 jaar.

Super Junior

Super Junior is de oudste K-popgroep die nog steeds actief is. De groep maakte z’n debuut in 2005. Oorspronkelijk bestond Super Junior uit twaalf leden, maar een jaar later werd Kyuhyun toegevoegd en bestond de groep dus uit dertien leden. In 2011 verliet Hangeng de groep, gevolgd door Kibum in 2015 en Kangin in 2019. Tot op heden bestaat de groep dus uit 10 leden.

Super Junior had verschillende grote hits waarvan Sorry, Sorry, Mr. Simple en Mamacita waarschijnlijk de bekendste zijn. Ondertussen zijn de leden tussen de 35 en 40 jaar oud, maar ze blijven actief. Zo bracht de groep vorig jaar nog hun elfde studioalbum uit en verscheen er vorige week zelfs nog een single van de subunit L.S.S., bestaande uit Leeteuk, Shindong en Siwon.

Eunhyuk, Donghae en Kyuhyun

Het contract van de leden van Super Junior loopt dit jaar op z’n einde. Daardoor kregen alle leden van de groep de kans om hun contract bij SM Entertainment te verlengen of om andere oorden op te zoeken. Eunhyuk, Donghae en Kyuhyun kozen er daarbij voor om hun contract bij SM Entertainment niet te verlengen. De overige leden, Leeteuk, Kim Heechul, Yesung, Shindong, Choi Siwon en Ryeowook deden dat wel.

Het vertrek van de drie leden betekent echter niet het einde van Super Junior. Zo stond in het statement van SM Entertainment al te lezen dat ze nog steeds zullen deelnemen aan de activiteiten van Super Junior en dat SM Entertainment hen daarbij nog steeds zal begeleiden.

Ondertussen kwamen we al te weten dat Kyuhyun in gesprek is met het agentschap Antenna. Dat agentschap laat weten dat de gesprekken de goede richting uitgaan, maar dat er nog niets definitief besloten is. Donghae en Eunhyuk zouden hun eigen agentschap oprichten.

Meer
Lees meer...