Succesreeks ‘Euphoria’ krijgt Duitse remake

HBO-serie Euphoria krijgt binnenkort een Duitse herbewerking. Zeitsprung Pictures heeft namelijk de rechten van de reeks gekocht van productie- en distributiebedrijf ADD Content, die de internationale rechten op het format en de serie behandeld. Wanneer de remake te zien zal zijn, is niet bekend.

Het eerste seizoen van Euphoria verscheen halverwege 2019 op HBO en in België op Streamz. De serie is van de hand van Sam Levinson. Hij werd door HBO gevraagd om een herwerking te maken van de Israëlische reeks Euphoria van Ron Leshem, Daphna Levin en Tamira Yardeni.

Succesverhaal

Die vraag was Sam Levinson op het lijf geschreven want de zoon van de legendarische filmmaker Barry Levinson (Good Morning, Vietnam, Rain Man) kon daarvoor teren op zijn eigen ervaringen. In zijn tienerjaren had hij namelijk zelf te maken met angstaanvallen, depressies en een drugsverslaving. Sam Levinson was dan ook al sinds 2006 bezig met het neerschrijven van die ervaringen. Die notities zouden later de basis vormen voor de succesreeks Euphoria.

Mede dankzij de topprestaties van onder andere Zendaya (Rue Bennett), Hunter Schafer (Jules Vaughn) en Jacob Elordi (Nate Jacobs) groeide Euphoria al snel uit tot een internationaal succes. In 2020 en 2021 volgden twee specials en in 2022 een nog succesvoller tweede seizoen. Op dit moment werkt de reeks aan seizoen 3 en er zijn zelfs al plannen voor nog meer seizoenen.

Duitse herwerking

Maar er komt dus ook een buitenlandse remake. Het Duitse Zeitsprung Pictures kocht namelijk de rechten en trok Jonas Lindt en Paulina Lorenz aan als schrijvers. Zij waren eerder al verantwoordelijk voor het scenario van Druck, de Duitse herwerking van het Noorse fenomeen Skam, dat bij ons bekend is als wtFOCK.

Euphoria is een van de grootste en meest succesvolle formats en we zijn erg blij om samen het verhaal voor een Duitse bewerking van deze unieke coming-of-age-serie te maken. We zijn ervan overtuigd dat de universele onderwerpen waarmee Gen Z wordt geconfronteerd – zoals identiteit, mentale gezondheid, verslaving en seksualiteit – op een zeer specifieke lokale manier moeten worden verteld vanuit het perspectief van jonge Duitse tieners”, verklaren Michael Souvignier, CEO van Zeitsprung Pictures, en producer Lennart Pohlig aan Variety.

Meer
Lees meer...