‘Euphoria’-actrice Sydney Sweeney aangeklaagd door zwemkledingmerk

Sydney Sweeney (24), bekend door haar rol als Cassie in de populaire HBO-serie Euphoria, is aangeklaagd door een Amerikaans badkledingmerk. LA Collective stapte volgens de entertainmentsite TMZ naar de rechter omdat ze de actrice ervan beschuldigen contractbreuk te plegen.

Door Annelore Byl

Volgens het zwemkledingmerk LA Collective zou Sweeney het gezicht worden van hun nieuwe Somewhere Swimwear-lijn. De actrice zou de badpakken en bikini’s van het merk te promoten op sociale media, maar volgens het bedrijf heeft ze zich niet aan die afspraak gehouden. 

Contractbreuk 

LA Collective zegt dat Sweeney aanvankelijk aan boord leek te zijn met de deal, waar ze als influencer zou optreden voor het merk. Ze zou zelfs alle ontwerpen hebben goedgekeurd, tot haar kamp plotseling zonder enige uitleg de samenwerking verbrak. Sweeney heeft zich volgens het badkledingmerk dus niet hebben gehouden aan haar contract. 

Maar de beschuldigen gaan nog verder. Zo had Sweeney volgens het bedrijf al de badpakken al in haar bezit toen ze de samenwerking zonder reden verbrak. Vervolgens beweert LA Collective dat de actrice hun designs in minstens vijf afleveringen van Euphoria heeft gedragen. 

Schadevergoeding

Maar LA Collective laat het hier niet bij en heeft volgens TMZ al gerechtelijke stappen ondernomen om Sweeney aan te klagen. Zo zegt het merk dat ze verwacht hadden meer dan 3 miljoen dollar (zo’n 2,8 miljoen euro) te verdienen aan de deal en eisen ze een schadevergoeding van de actrice. Tot nu toe is er nog geen reactie gekomen van Sweeneys kamp. 

Meer
Lees meer...