Europa en China willen samen naar de maan gaan om er een dorp te bouwen

Europa en China willen samen naar de maan gaan om er een dorp te bouwen

Er komen interessante tijden aan voor de ruimtevaart en daarin proberen ook Europa en China een grote rol te spelen. Beide ruimtevaartorganisaties hebben gesproken om in de toekomst samen naar de maan te gaan en er eventueel een dorp te bouwen. Dat hebben hun woordvoerders bevestigd.

De ruimtevaart was lang een tweestrijd tussen de Verenigde Staten en Rusland, maar de laatste tijd hebben China en de Europese ruimtevaartorganisatie ESA grote stappen vooruit gezet. Nu willen ze gaan samenwerken en de plannen zijn heel ambities.

“De Chinezen hebben heel ambitieuze plannen voor ruimtereizen naar de maan”, zegt Pal Hvistendahl, woordvoerder van de ESA, over de gesprekken aan The Independent. “We geloven in internationale samenwerking om de ruimte te verkennen.”

Dorp op de maan

Johann-Dietrich W├Ârner, directeur-generaal van de ESA, sprak de wens uit om een dorp te bouwen op de maan. Dat zou kunnen gebruikt worden voor mijnbouw of ruimtetoerisme, maar ook om missies te lanceren naar Mars.

Ondanks de gesprekken zijn er, voor zover geweten, nog geen concrete plannen voor gezamenlijke missies van Europa en China, maar daar zou snel verandering in kunnen komen.

Gesponsorde artikelen