Eurovisiesongfestival: TikTokker imiteert op geniale wijze inzendingen van dit jaar

Fans van het Eurovisiesongfestival durven zich voor een feestje al wel eens te verkleden in een van hun favoriete inzendingen, maar Dalibor Petko heeft zo’n verkleedpartijen naar een volledig nieuw niveau gebracht. De Kroatische televisiepersoonlijkheid die ook zeer actief is op TikTok deelde namelijk twee video’s waarin hij in totaal maar liefst 14 acts van de afgelopen editie nadoet.

Eurovision from AliExpress noemt Dalibor Petko zijn tweedelige videoreeks met Eurovisie-imitaties. We kunnen dus al raden waar de man zijn vele kostuums en accessoires vandaan heeft gehaald. Part 1 verscheen iets meer dan een week geleden en afgelopen zondag volgde Part 2.

Fans hopen alvast dat de inspiratie van de TikTokker nog niet op is en er binnenkort een derde deel aankomt. Mogelijk neemt hij dan ook Jérémie Makiese onder handen, want België is in zijn eerste video’s nog niet te zien.

Finland, Zweden, Australië, Spanje, Litouwen, UK en Roemenië

De eerste video begint met een van de meest kenmerkende outfits van Eurovisie 2022, namelijk de gele regenjas en ballon van The Rasmus uit Finland. Na Jezebel gaan we over naar buurland Zweden met een geslaagde imitatie van Cornelia Jakobs met Hold Me Closer, de nummer 4 van dit jaar.

Vervolgens is het tijd voor Sheldon Riley uit Australië met zijn kenmerkende gezichtsmasker. De jonge zanger reageerde zelf overigens al enthousiast op de imitatie. Dat Dalibor Petko van niets schrik heeft, bewijst hij door zich ook aan de Spaanse Chanel te wagen met haar SloMo, al moeten we zeggen dat hij het hier wel bij iets meer kledij houdt dan tijdens het origineel. De eerste video sluit af met een korte imitatie van Monika Liu uit Litouwen, Sam Ryder uit het Verenigd Koninkrijk en fan favorite WRS uit Roemenië.

Albanië, Noorwegen, Montenegro, Italië, Nederland, Oekraïne en Israël

In de tweede video zien we zelfs enkele landen opduiken die tijdens het Eurovisiesongfestival de finale niet haalden. Zo begint hij met de gewaagde act van Ronela Hajati uit Albanië, al ontbreken de halfnaakte achtergronddansers wel. Daarna gaan we over naar Subwoolfer uit Noorwegen, misschien wel de vaakst nagemaakte outfit van dit jaar.

De video gaat verder met Vladana uit Montenegro, een Italiaans duet tussen Mahmood en Blanco en zelfs S10 uit Nederland. Uiteindelijk waagt Dalibor zich ook aan winnaar Kalush Orchestra uit Oekraïne. Daarbij doet hij zowel de rapper met de roze bucket hat na, als de zanger met zijn herkenbare fluit. Afsluiten doet hij deze keer met I.M van Michael Ben David uit Israël.

Bekijk hier alle Eurovisie-imitaties:

@daliborpetko Eurovision from AliExpressEUROPE START VOTING NOW (and Australia too)#eurovision #esc #eurovisionsongcontest #rasmus #finland #corneliajakobs #sweeden #samryder #spaceman #uk #sheldonriley #australia #wrs #llamame #romania #monikaliu #chanel #slowmo #spain #luthuania #wiwibloggs #fyp #fy #foryoupage #trending #trend #viral #petkochallenge #transformation #parody @therasmusofficial @wrs @Sam Ryder @Sheldon Riley @Chanel Terrero @Cornelia Jakobs @Eurovision ♬ original sound – daliborpetko
@daliborpetko Eurovision from AliExpress (part 2)#eurovision #esc #eurovisionsongcontest #ronelahajati #secret #albania #wiwibloggs #subwoofer #norway #kalush_family #stefania #mahmood #blanco #brividi #vladana #breathe #montenegro #israel #s10 #netherlands #michaelbendavid #fyp #fy #foryoupage #trending #trend #viral #petkochallenge #transformation #parody ♬ original sound – daliborpetko
Meer
Lees meer...