Eurovisiesongfestival wordt dit jaar gepresenteerd door dit topmodel

Eurovisiesongfestival wordt dit jaar gepresenteerd door dit topmodel

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Tel Aviv in Israël. De Israëlische presentatoren werden alvast voorgesteld en één naam zal waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Het Israëlische topmodel, én de ex van Leonardo DiCaprio, Bar Refaeli, zal samen met drie andere bekende Israëliërs de show verzorgen.

Het festival van glitterjurken, modulaties en windmachines strijkt dit jaar neer in de Israëlische stad Tel Aviv. Naar goeie oude Eurovisietraditie wordt de show georganiseerd door het land dat het jaar voorheen met de overwinning ging lopen. Dankzij de overwinning van Netta met haar nummer Toy, is dat nu dus Israël en zal het Songfestival gepresenteerd worden door bekende en iets minder bekende Israëliërs.

Topmodel Bar Refaeli

De naam die je waarschijnlijk wel al eens gehoord hebt, is Bar Refaeli. Zij is een topmodel en was in de vroege jaren 2000 op heel wat catwalks te zien. Maar je kan haar ook kennen door haar wel heel bekende ex. Het Israëlische topmodel had namelijk van 2005 tot 2011 een relatie met de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio.

Ondertussen is Bar Refaeli 33 en heeft ze de catwalks ingeruild voor het Israëlische televisiescherm. Zo presenteerde ze de modellenwedstrijd Million Dollar Shooting Star en de de Israëlische versie van The X Factor. Het is dus niet haar eerste keer als presentatrice, maar het is sowieso wel het meest bekeken programma. Het Eurovisiesongfestival, dat uitgezonden wordt in alle deelnemende landen (en zelfs in enkele landen die niet eens deelnemen), kan namelijk rekenen op tientallen miljoenen kijkers.

Andere presentatoren

Naast Bar Refaeli zijn er nog drie andere presentatoren, die bij ons heel wat minder bekend zijn, maar in eigen land echte sterren zijn. De eerste is Erez Tal, hij werkt al 25 jaar voor de televisie en presenteerde tien jaar lang de Israëlische versie van Big Brother. Daarnaast is hij ook de bedenker van het spelprogramma The Vault dat verkocht werd aan 23 landen wereldwijd, waardoor het het meest succesvolle format van Israël is.

De derde presentator is Assi Azar, ook hij is in eigen land een gevierd presentator, bekend van de Israëlische voorselecties van het Eurovisiesongfestival. Daarnaast was hij ook copresentator van Big Brother in Israël en zijn hij en Erez dus geen onbekenden voor elkaar. Opvallend bij Assi Azar is dat hij openlijk homoseksueel is, iets wat in Israël toch nog steeds een moeilijk onderwerp is. Hij werd door OUT Magazine dan ook beloond met een plaatsje in de lijst met de 100 meest invloedrijke homoseksuele mensen in de wereld.

De vierde en laatste presentatrice is Lucy Ayoub. Wie vorig jaar aandachtig keek naar het Eurovisiesongfestival, kan haar al kennen. Lucy las namelijk de punten voor van de Israëlische vakjury tijdens de finale van het Songfestival.

Beluister hier nog eens het nummer Toy van Netta, waarmee Israël het Eurovisiesongfestival van 2018 won:

Gesponsorde artikelen