Left Right
scrollTop top

Ex-burgemeester van Brussel Yvan Majeur schuift schuld Samusocial-schandaal van zich af


Ex-burgemeester van Brussel Yvan Majeur schuift schuld Samusocial-schandaal van zich af

Yvan Mayeur, de voormalige burgemeester van Brussel en gewezen directeur van Samusocial, brengt binnenkort een boek uit genaamd ‘Yvan Mayeur, Citoyen de Bruxelles’. Daarin ontkent hij het Samusocial-schandaal van vorig jaar volledig. Volgens hem was het een plan om hem opzij te kunnen schuiven. 

Het was de Waalse krant Sudpresse die een kijkje in het boek van Majeur mocht nemen. Daarin schrijft de ex-burgemeester van Brussel dat er helemaal geen sprake van een schandaal mag zijn. Vorig jaar kwamen hij en Pascale Peraïta in opspraak toen bleek dat ze het geld van vzw Samusocial, dat gebruikt moest worden om daklozen te helpen, voor persoonlijke zaken hadden gebruikt.

“Een politiek-mediatieke lynchpartij”

Volgens Majeur was het schandaal een voorwendsel om hem als burgemeester en directeur van de vzw opzij te kunnen zetten. “Een politiek-mediatieke lynchpartij” noemt de ex-PS’er het.

“Ik zeg heel duidelijk: er is geen sprake van een schandaal bij Samusocial. Het zou een schandaal geweest zijn als we Samusocial niet zouden opgericht hebben en als we de vzw niet zouden hebben laten ontwikkelen tot het sociale bedrijf dat het vandaag is”, zei Majeur.

Wat nu met zijn politieke toekomst?

Yvan Majeur laat weten dat hij zich afzijdig bezig houdt met andere projecten rond de Belgische burgers en steden. “Ik ben een socialist, ik ga me niet aansluiten bij een andere politieke partij. De politiek is gedaan voor mij”, luidt het.

Majeur krijgt op Twitter alleszins veel kritiek op zijn boek


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…