Ex-K3’tje Kristel Verbeke gaat gloednieuw programma presenteren op Ketnet over kinderrechten

Ex-K3’tje Kristel Verbeke gaat gloednieuw programma presenteren op Ketnet over kinderrechten

Generatie K, zo heet het gloednieuwe tv-programma dat Kristel Verbeke (de ‘originele zwarte’ van K3) gaat presenteren op kinderzender Ketnet. Het programma staat in thema van kinderrechten, waarmee Kristel kinderen de kans wil geven om ‘hun gedacht’ te zeggen. “We hebben enkele straffe kinderen ontmoet die, ondanks dat ze het best moeilijk hebben, er toch het beste van proberen te maken”, zegt ze. 

Het ziet er veelbelovend uit: Kristel Verbeke, de manager van de huidige K3’tjes en zelf voormalig K3’tje, gaat een nieuw programma presenteren op kinderzender Ketnet. Generatie K, zo gaat het programma heten, zal belangrijke thema’s die te maken hebben met kinderrechten aanhalen.

“Met het programma willen we kinderen doen nadenken en hen helpen om hun eigen mening te vormen”, zegt Kristel. “Ze krijgen de kans om hun verhaal te vertellen en ‘hun gedacht’ te zeggen. Wat dat is een kinderrecht, hún recht!”

Hoe het programma er precies zal uitzien, is nog niet geweten. “We hebben enkele straffe kinderen ontmoet die, ondanks dat ze het best moeilijk hebben, er toch het beste van proberen te maken”, licht Kristel al een tipje van de sluier op. “We zijn ook gaan testen hoe kinderen reageren in herkenbare situaties: komen ze op voor zichzelf? Helpen ze anderen? Durven ze iets zeggen als ze iets merken wat eigenlijk niet kan? Ik hoop dat kinderen thuis zullen meeleven en nadenken over wat zij zouden doen in die situatie.”

Generatie K, vanaf 7 november, van maandag tot donderdag om 17u35 op Ketnet. 

Gesponsorde artikelen