Ex-president Bush:”redelijk duidelijk bewijs dat Russen zich hebben gemoeid in Amerikaanse verkiezingen”

Ex-president Bush:”redelijk duidelijk bewijs dat Russen zich hebben gemoeid in Amerikaanse verkiezingen”

Voormalig Amerikaans president George W. Bush heeft zich op een conferentie in Abu Dhabi uitgesproken over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. “Er is redelijk duidelijk bewijs dat ze zich hebben gemoeid”, klonk het. Hij heeft zich ook negatief uitgelaten over Russisch leider Vladimir Putin, die volgens hem “alleen maar nadenkt hoe hij zelf kan winnen”. 

George W. Bush, die van 2001 tot 2009 president van de Verenigde Staten was, heeft zich op een conferentie zwaar uitgesproken tegen Rusland. Volgens Bush junior is er “redelijk duidelijk bewijs dat de Russen zich bemoeid hebben” met de Amerikaanse verkiezingen, die Donald Trump in het Oval Office brachten.

“21 staten getarget”

Al is het voor Bush wel nog niet duidelijk of hun “bemoeienissen” ook daadwerkelijk een impact hebben gehad, maar geprobeerd hebben ze het volgens de voormalige president alleszins. “En het is problematisch als een andere natie betrokken is bij onze verkiezingen”, klonk het op een conferentie in Abu Dhabi.

Voormalig president Bush wordt bijgetreden door het hoofd van de cybersecurity-afdeling van de Amerikaanse Staatsveiligheid, Jeanette Manfra. Hoewel ze niet veel informatie mag vrijgeven, bevestigt ze wel dat er Russische inmenging heeft plaatsgevonden. “21 staten zijn getarget maar er is slechts daadwerkelijk doorgedrongen tot een klein aantal daarvan”, stelt Manfra in een exclusief interview met NBC.

Putin denkt alleen maar “hoe kan ik winnen en jij verliezen?”

Bush liet zich ook enorm negatief uit over Russisch president Vladimir Putin. “Hij denkt heel zero-sum“, stelt de voormalige president. “Hij denkt niet ‘hoe kunnen we allebei winnen?’. Hij denkt alleen maar ‘hoe kan ik winnen en jij verliezen?’.”

Putin zou volgens Bush ook voortdurend zoeken naar zwakheden bij andere staten. “Hij is constant aan het pushen, zoeken naar zwaktes. Daarom is de NAVO zo belangrijk.”

Gesponsorde artikelen