Ex-topman Optima Piqueur wordt vervolgd voor grootschalige fiscale fraude (en dat staat nog los van het Optima-schandaal) 

Ex-topman Optima Piqueur wordt vervolgd voor grootschalige fiscale fraude (en dat staat nog los van het Optima-schandaal) 

Het verbergen van buitenlandse rekeningen op naam van offshore-structuren, dat is waarvoor het Gentse parket de voormalige topman van Optima Bank, Jeroen Piqueur, vrijdag vervolgt. Het parket eist tien jaar beroepsverbod en een verbeurdverklaring van 2,2 miljoen euro. En dat staat nog allemaal los van de rol die Piqueur zou gespeeld hebben in Optima Bank. 

Het ziet er niet goed uit voor Jeroen Piqueur, de ex-topman van Optima Bank. Hij verschijn vrijdag voor de Gentse correctionele rechtbank in Gent en moet daar uitleg geven over de grootschalige fiscale fraude die hij gepleegd zou hebben. Hij zou namelijk buitenlandse rekeningen verborgen hebben die op naam staan van offshore-structuren.

Klinkt logisch als je weet wat voor louche zaakjes er over Optima Bank naar boven komen drijven. Maar … deze zaak staat zelfs nog volledig los van de rol die Piqueur daarin zou gespeeld hebben. Deze zaak gaat over zijn persoonlijke zaakjes.

Piqueur zou de inkomstenbelasting van roerende inkomsten op rekeningen in Luxemburg en Monaco niet hebben aangegeven. Die rekeningen stonden op naam van offshore-structuren waarvan hij uiteindelijk de eigenaar was. Daarvoor eist het parket tien jaar beroepsverbod en een verbeurdverklaring van 2,2 miljoen euro.

De advocaten van Piqueur hebben nog niet gereageerd en ook het parket zelf wil er niet veel over kwijt. “Het parket bevestigt dat betrokkene gedagvaard werd. Over de inhoud van het dossier communiceren we niet. Het zal voorwerp uitmaken van de debatten”, laat parketwoordvoerster An Schoonjans weten aan persagentschap Belga.

Gesponsorde artikelen