Ex van Trump doet boekje open over de president: “Als Donald vraagt of hij iets moet tweeten, zeg ik altijd ja”

Ex van Trump doet boekje open over de president: “Als Donald vraagt of hij iets moet tweeten, zeg ik altijd ja”

Lang voor de ravissante Melania had Donald Trump al een ander model aan z’n arm hangen. De Tsjechische Ivana mocht zichzelf van 1977 tot 1992 ‘mevrouw Trump’ laten noemen. Die eerste ‘mevrouw Trump’ blikt nu in haar biografie ‘Raising Trump’ terug op haar leven en haar tumultueuze relatie met de huidige president van de Verenigde Staten. 

De vijftien jaar durende relatie tussen de vastgoedmagnaat en het model stond bol van de controverse. Vooral hun breuk, in 1992, werd breed uitgesmeerd in de pers. Ivana beschrijft in haar boek zo ook het moment in december 1989, een aantal jaar voor de uiteindelijke scheiding, waarop ze eigenlijk al wist dat haar huwelijk ten einde was.

“Ik hou van jouw man, jij ook?”

“Een jonge blonde vrouw kwam uit het niets naar me toe en zei ‘Ik ben Marla en ik hou van je man. Jij ook?'”, schrijft Ivana. “Ik zei ‘Ga weg. Ik hou van mijn man.'” Die jonge blonde Marla was Marla Maples, die duidelijk haar zinnen op ‘the Donald‘ had gezet.

Niet veel later sierde een uitspraak van haar de cover van de New York Post. “Best Sex I’ve Ever Had“, stond er te lezen. Het startschot van een waar mediacircus. “Het was echt gek”, schrijft Ivana daar nu over. “Ik kon de televisie niet aanzetten of ik hoorde mijn naam.” Maar zelfs dan duurde het nog twee jaar voor Trump en Ivana er ook echt een punt achter zetten. Trump trouwde daarop met Maples, een huwelijk dat op zijn beurt weer (amper) zes jaar stand zou houden.

“Mijn leven is perfect”

De breuk tussen de twee zorgde voor veel wrevel. Donald Jr. praatte een jaar lang niet met z’n vader omwille van het voorval. Maar ondertussen is alles weer bekoeld. Ivana zegt zelfs nog vaak contact te hebben met haar ex.

Trump bood haar onlangs zelfs nog een job aan, die van Amerikaans ambassadeur in Tsjechië, haar moederland. Maar Ivana sloeg dat aanbod af. “Waarom zou ik mijn leven opgeven”, zei ze daarop in een interview met CBS. “Waarom zou ik byebye zeggen tegen Miami in de winter, Saint-Tropez in de zomer en New York in de lente en de herfst. Mijn leven is perfect.”

Getty Images

First mother?

De twee hebben ondertussen weer een sterke relatie opgebouwd. Volgens Ivana bellen de twee zelfs wekelijks en vraagt hij haar nog vaak voor advies. “Hij vraagt me weleens ‘Zou ik dit tweeten of niet?’ en dan zeg ik ‘Ik denk dat je dat moet doen’.”

“Het is een nieuwe manier, een nieuwe technologie”, legt ze uit. “Als je wil dat je woorden goed overkomen, zonder het aan The New York Times te zeggen die toch elk woord verdraaien, dan moet je het zo doen.” Ze verdedigt dan ook het Twittergebruik van de president. “Het is een tweetende president. Dit is zijn nieuwe manier om zijn boodschap duidelijk te maken. En hij heeft gelijk.”

In ‘Raising Trump’ praat Ivana ook over haar drie kinderen met de vastgoedmagnaat, Donald Jr., Ivanka en Eric, die ze naar eigen zeggen alleen heeft opgevoed. Zo zal Donald volgens haar niet de laatste Trump in het Witte Huis zijn. “Misschien kan Ivanka binnen vijftien jaar of zo wel president worden?”, schrijft ze. “First lady? Dat zegt me niets. First mother? Dat zou kunnen werken.”

Gesponsorde artikelen