Left Right
scrollTop top

Exact acht jaar geleden had Steve Jobs dit historische nieuwtje voor ons


Exact acht jaar geleden had Steve Jobs dit historische nieuwtje voor ons

De tijd vliegt: op 9 januari 2007 had Steve Jobs iets belangrijks te vertellen tijdens de jaarlijkse Macworld-conferentie van Apple. Hij kondigde namelijk de allereerste iPhone aan. “We gaan vandaag geschiedenis schrijven”, waren de woorden waarmee hij de presentatie begon. En anno 2015 moeten we toegeven dat hij gelijk had.

Helaas is Steven Jobs niet meer bij ons om de verjaardag van de iPhone te vieren. Een historisch moment was het zeker voor zijn bedrijf, want Apple had toen nog totaal geen ervaring met mobiele telefoons. Hij begaf zich dus een beetje op glad ijs, maar Apple bleef met verve overeind. De iPhone werd één van de meest succesvolle producten ooit en is tot op heden meer dan 500 miljoen keer verkocht. En telkens wanneer er een nieuwe versie zit aan te komen, zoals met de iPhone 6 vorig jaar, gaat de halve wereld op het puntje van z’n stoel zitten. En dat deden we acht jaar geleden dus ook toen dit gebeurde…

Heerlijk hoe Jobs de spanning opbouwt en eigenlijk drie nieuwe dingen kwam voorstellen. Om even later duidelijk te maken dat het om één geweldig toestel gaat. De echte verjaardag van de eerste iPhone vieren we pas in juni, maar deze aankondiging heeft in ieder geval voor een wervelwind in de technologiewereld gezorgd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810