Extreem verslavende klassieker nu op Vita: de Sly Cooper-trilogie

Extreem verslavende klassieker nu op Vita: de Sly Cooper-trilogie

Een klassieker komt weer tot leven: de drie games over Sly Cooper, de wasbeer die een meesterdief blijkt te zijn, zijn vanaf nu beschikbaar op de Playstation Vita. Alsof eentje nog niet verslavend genoeg is, kan je nu dus meteen drie games op rij spelen in de Sly Cooper Trilogy.

Het is 12 jaar geleden dat de eerste game in de Sly Cooper-reeks verscheen. In dat spel maakten we kennis met Sly en zijn bende. Sly komt uit een familie van meesterdieven en is zelf ook tot meesterlijke diefstallen in staat. Op jonge leeftijd zag hij zijn vader sterven toen de bende Fiendish Five het boek Thievius Raccoonus – het had zo uit Harry Potter kunnen komen – stal. In deel 1 van de trilogie probeert Sly dat boek terug te vinden. Intussen moet hij ook uit de handen blijven van inspecteur Carmelita Fox, een vrouw waar hij stiekem toch een boontje voor heeft. In feite verricht de meesterdief eerder goede daden dan criminaliteit, want ondertussen kan inspecteur Fox belangrijke criminelen bij de kraag vatten.

In Sly 2: Band Of Thieves gaat het verhaal verder. Nu moet Sly een aantal onderdelen van het vernietigde Clockwerk weten te verzamelen. Naast Carmelita zit nu nog een andere politievrouw hem op de hielen, Constable Neyla. En in het derde deel Sly 3: Honor Among Thieves moet hij op zoek gaan naar de kluis waarin de bezittingen van de familie Cooper verstopt zitten. Daarvoor bindt hij de strijd aan met Doctor M.

Al dat lekkers werd al eens verzameld op Playstation 3 en is nu voor 29,99 euro beschikbaar op de PS Vita. De games maken nog maar eens duidelijk hoe mooi het er allemaal op dat scherm van Sony’s handheld uit kan zien. Wie de games rond Sly Cooper nog niet gespeeld heeft, staat voor een aangename verrassing, want deze spellen kunnen moeiteloos met de moderne platformers concurreren. Het oog voor detail is heel knap, er zit bijzonder veel afwisseling tussen de levels en de spelletjes duren ook precies lang genoeg. En wie het ooit allemaal al meemaakte op Playstation 2 of 3, kan er dankzij de Vita nu dus overal mee aan de slag.

Onze score: 7/10

(0 – 2: verschrikkelijk; 3 – 4: slecht;  5 – 6. ok√©; 7 – 8: uitstekend; 9-10: absolute top)

Gesponsorde artikelen