‘Extreme Makeover Vlaanderen’ krijgt deze week opnieuw een bijzonder verhaal

Het is vanavond al tijd voor de vijfde aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen. Daarin trekt de bus naar Ravels. Daar woont leerkracht Tine samen met haar partner Nele en hun vijf kinderen in een huis dat half afgewerkt is. Een auto-immuunziekte is daar de oorzaak voor.

In Extreme Makeover Vlaanderen trekt James Cooke elke week naar mensen wiens huis een make-over verdient. Het gaat daarbij telkens om mensen die door omstandigheden niet wonen in hun droomhuis. Daar probeert James, met zijn team van experts en vrienden en familie, iets aan te doen.

Tine

Vanavond maken we in de vijfde aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen kennis met Tine. Jaren geleden zag haar leven er goed uit. Ze had een leuke job in het buitengewoon onderwijs, sportte tot wel 10 uur per week en vond opnieuw de liefde bij Nele. Zo vormen ze nu een samengesteld gezin met vijf kinderen, maar hun geluk was van korte duur.

Bij Tine werd een auto-immuunziekte vastgesteld. Sindsdien reageert ze overgevoelig op eten en heeft ze last van hartritmestoornissen. Ze kan zelfs opzwellen van nog maar in de buurt van eten te komen. “Alsof ik permanent griep heb”, zo omschrijft Tine haar ziektebeeld. Ze heeft nog één grote droom: oma worden in een mooi huis.

En dat mooie huis moesten ze de afgelopen jaren opgeven. Door de vele kosten door de ziekte van Tine was er geen budget meer om het huis af te werken. Daarnaast moet het huis bij voorkeur ook enkele voorzorgsmaatregelen hebben voor Tine.

Enzymenvrije keuken

Om het leven van Tine makkelijker te maken, zou ze eigenlijk een aparte enzymenvrije keuken moeten hebben. Haar eten mag namelijk niet in contact komen met het eten van de rest van het gezin. Daardoor heeft het gezin dus twee keukens nodig en dat in één woning passen lijkt niet makkelijk te worden.

Ondertussen heeft James een bijzondere verrassing voor Tine. Ze kan door haar ziekte al jarenlang niet meer op restaurant. Daar wil James verandering in brengen. Hij neemt het hele gezin mee om zorgeloos en allergievrij te dineren. Een verademing die hopelijk beter afloopt dan die keer toen Tine na een etentje in het ziekenhuis belandde.

Bekijk hier de teasers voor de aflevering van vanavond:

Extreme Makeover Vlaanderen is elke donderdag te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...