‘Extreme Makeover Vlaanderen’: Laatste aflevering helpt alleenstaande mama met twee kinderen

Het nieuwe seizoen van Extreme Makeover Vlaanderen zit er alweer bijna op. De voorbije weken trok presentator James Cooke in een bus Vlaanderen rond om families in nood te helpen. Vaak ging het over gezinnen waarbij het huis al langer aan renovatie toe was, maar waarbij er geen middelen waren om daarvoor te zorgen. In de laatste aflevering trekt de bus richting Deurne.

In Extreme Makeover Vlaanderen slaan verschillende mensen de handen in elkaar om één bepaald gezin hun droomhuis te schenken. De show is afgeleid van een Amerikaans programma dat al jarenlang bekend is en dat vroeger ook bij ons op televisie te zien was. Ondertussen is het tweede seizoen al aan zijn laatste aflevering toe.

Nele, Louis en Emma

Vorige weken zagen we al hoe onder andere Kevin, Tine, Nele, Dagmar en Jean Pierre hun droomhuis cadeau kregen. In de laatste week trekt James Cooke met zijn specialisten richting Deurne. Daar woont leerkracht Nele met haar twee kinderen Emma en Louis.

Vier jaar geleden namen ze afscheid van echtgenoot en papa Bart. Hij stierf aan huidkanker, maar stond tot het einde zeer positief in het leven. Symbool voor die levenslust is de vlinder die af en toe terugkeert in het leven van Nele, Emma en Louis. Zo plantte het hele gezin nog een vlinderstruik in de tuin, liet Nele een vlinder tatoeëren als eerbetoon aan Bart, enzovoort. De kans lijkt dus groot dat de vlinder ook in het nieuwe huis een belangrijke rol zal krijgen.

Maar vooraleer ze aan de details kunnen beginnen, is er nog heel wat ander werk. Het huis van Nele is namelijk niet goed geïsoleerd en niet afgewerkt. Daarvoor zullen de familie en vrienden dus de grove middelen voor moeten inzetten. Al moet daar voorzichtig mee omgegaan worden, want het huis van Nele ligt naast de school waar ze lesgeeft. Het wordt dus extra moeilijk om alles geheim te houden.

Bekijk hier een preview:

De laatste aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen is op donderdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...