F.C. De Kampioenen-verjaardagsseizoen zet voorbereidingen op pauze door ziekte Johny Voners

Eind vorig jaar kwam de VRT met goed nieuws. Om het 30-jarig jubileum te vieren zou F.C. De Kampioenen in 2021 een nieuw seizoen krijgen. De voorbereidingen van dat nieuwe seizoen staan nu op pauze, want acteur Johny Voners, die de rol van Xavier speelt, wil zich even focussen op zijn behandeling tegen kanker.

Het was groot nieuws. Na meer dan tien jaar zou de VRT acht nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen maken. Acteurs An Swartenbroeckx en Herman Verbruggen, Bieke en Marc in de serie, kwamen met het idee, en de rest was meteen verkocht. Nu laat de VRT weten dat de voorbereidingen tijdelijk zijn stilgelegd.

Onzeker

De reden van de pauze is acteur Johny Voners die op dit moment vecht tegen kanker. Bij de bekendmaking vorig jaar had Voners net zijn rol in de musical La Cage Aux Folles laten vallen, omdat hij te veel last had. Nu wil de acteur zich even volop focussen op zijn behandeling, en laat hij alle professionele opdrachten aan de kant liggen.

De opnames zouden normaal eind dit jaar plaatsvinden, maar de kans op uitstel is dus groot. Of we de serie in 2021 nog kunnen verwachten, is ook onduidelijk. “Alles is even stilgelegd tot we meer zekerheid hebben over Johny’s behandeling, daar gaat hij zich nu volop op focussen”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Ook zijn theatershow Et Alors … En Dan … Johny Voners wordt afgelast.

Meer
Lees meer...