Faal van de dag: Sony zet hele film online in plaats van trailer

Faal van de dag: Sony zet hele film online in plaats van trailer

Sony, één van de grootste filmproducenten ter wereld, kan zich wel wat verlies veroorloven. Of ze daarom ook zomaar hele films gratis online willen zetten, betwijfelen we. En toch is dat exact wat er gebeurd is. 

Als wij zeggen dat filmstudio’s steeds meer problemen hebben om hun films aan de man te brengen, dan vertellen we je geen geheimen. Illegale downloads waren lang de nachtmerrie van filmbonzen en het duurde ook jaren eer de technologie op punt stond om ook onbetaalde content van YouTube te halen. Nu schijnt iedereen te streamen.

11.000 views

Maar nu heeft Sony dus zelf een foutje gemaakt: ze zetten per ongeluk de volledige tape van Khali the Killer, een film die had moeten uitkomen in 2018. Eigenlijk had enkel de trailer voor de film online moeten staan, maar dat liep dus verkeerd. Maar liefst 11.000 mensen zagen de film voor hij weer offline gehaald werd.

Erg veel schijn je niet gemist te hebben als je Khali the Killer niet gratis hebt bekeken in de anderhalf uurdat ie online stond. We vatten even de plot samen: Khali, een huurmoordenaar uit L.A. wil er mee stoppen. Uiteraard is er nog één laatste klus die hij moet doen, om zijn liefste oma een goed leven te bezorgen. Khali wordt echter verliefd op zijn doelwit.

Tweede keer

Ja, wij zijn ook halverwege de plot in slaap gevallen, samen met de rest van IMDB, die de film een volle 3.8/10 gaven. We kunnen ze daarover geen ongelijk geven. Het enige selling point van Khali the Killer was dat Richard Cabral (Lethal Weapon) erin meespeelde.

Overigens releasete Sony ook per ongeluk The Amazing Spiderman 2 op z’n Koreaanse YouTube-account. Daar keek toen wel meer dan 11.000 man naar, al kreeg de persoon die dat deed, blijkbaar geen ontslag.

Gesponsorde artikelen