Facebook aapt Myspace na: binnenkort muziekplayers op je profiel

Facebook aapt Myspace na: binnenkort muziekplayers op je profiel

Bij Facebook staan ze erom bekend niet echt terughoudend te zijn als het aankomt op het overnemen van features van de concurrentie. Maar dit keer kijkt het team van Mark Zuckerberg wel heel ver in het verleden. Zo neemt Facebook met haar laatste update iets over van hun oorspronkelijke aartsrivaal Myspace.

Facebook is aan het sleutelen aan een nieuwe feature waarmee je liedjes zal kunnen toevoegen aan je Facebookprofiel. En dat doet wel heel hard denken aan wat Myspace, de voormalige concurrent van Facebook, vroeger deed. Facebook is van plan om de feature “binnenkort” te testen. De nummers zullen verschijnen in een nieuwe “muzieksectie” of helemaal bovenaan je profiel al je een lied wil “pinnen”.

(Zo kan je weten of jouw Facebookaccount gehackt is.)

“Miljoenen” nummers

Mensen die je profiel bezoeken, zullen kunnen luisteren naar een deel van het liedje en zullen foto’s van de artiest te zien krijgen. Deze songs zullen ook naar het Facebookprofiel van de artiest linken. Er zullen “miljoenen” nummers klaar staan. Volgens Facebook gaat het om dezelfde catalogus als die van Instagram Stories. Het is echter niet duidelijk hoe lang het zal duren voor deze feature beschikbaar zal zijn.

(De echte reden waarom jij en 90 miljoen anderen opnieuw moesten inloggen op Facebook lees je hier.)

EPA

Ook op Facebook Stories

Hoe werkte die gelijkaardige functie bij Myspace weer? Zo’n tien jaar geleden was het mogelijk om een muziekspeler toe te voegen aan je Myspaceprofiel. Het maakte Myspace ontzettend populair. Op Instagram Stories is het nu al mogelijk om muziek toe te voegen. De catalogus zal binnenkort ook in Facebook Stories geïmplementeerd worden via een nieuwe muzieksticker.

Gesponsorde artikelen