Left Right
scrollTop top

Facebook-app zuipt zo’n 20% batterij van je Android-telefoon leeg


Facebook-app zuipt zo’n 20% batterij van je Android-telefoon leeg

De Facebook-app is dan wel populair, gebruikers met een Android-toestel klagen er steeds vaker over. De applicatie zou de prestaties en autonomie van hun smartphone negatief beïnvloeden. Uit nieuwe tests blijkt dat de app verwijderen zo’n 20 procent batterij kan besparen. 

De app van Facebook ligt opnieuw onder vuur bij Android-gebruikers: slechte batterijduur en zwakke prestaties blijven opspelen. Android-blogger Russell Holy en gebruikers van de sociale netwerksite Reddit namen daarom de proef op de som. Ze testen de prestaties van hun smartphone, mét en zonder app.

De tijd om 15 verschillende apps op te starten werd eerst genoteerd. Daarna werden de Facebook- en Facebook Messenger-apps van de toestellen verwijderd en startten ze dezelfde apps opnieuw op: een verschil in opstarttijden van maar liefst 15 procent.

Zuipen

De Facebook-app verslechtert ook de autonomie van je toestel, testte Tech World Zone met een Huawei Nexus 6P, wanneer de app wel en niet geïnstalleerd was. Zonder, ging de batterij van de smartphone 20 procent langer mee.

Tech World Zone geeft ook mee dat Android OS en Android framework meer energie verbruiken door de app. Deze software werkt ondersteunend voor applicaties die op de achtergrond taken uitvoeren. Zo lijkt het of Facebook weinig energie verbruikt … Terwijl die op de achtergrond wel je batterij sloopt. Wie dikwijls last heeft van een lege batterij weet dus wat te doen: de app(s) verwijderen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618