Facebook-baas Zuckerberg zit samen met Eurocommissaris, maar tripje naar Parlement zit er voorlopig nog niet in

Facebook-baas Zuckerberg zit samen met Eurocommissaris, maar tripje naar Parlement zit er voorlopig nog niet in

Hoewel Mark Zuckerberg het Amerikaanse Congres al te woord stond naar aanleiding van de schandalen bij Facebook en ook toezei in het Britse Lagerhuis te komen spreken, lijkt een tripje naar het Europese Parlement voorlopig niet op z’n planning te staan. Het Parlement had dat echter wel gevraagd. Zuckerberg zal wel gaan samenzitten met de Eurocommissaris Andrus Ansip, die belast is met de portefeuille Digitale Markt.

Echt overtuigend was Facebook-CEO Mark Zuckerberg niet toen hij verscheen voor het Amerikaanse Congres, maar toch kon hij de hoorzitting zonder echte kleerscheuren doorkomen. Er werden dan ook al snel vragen gesteld bij de senatoren, die niet echt veel kennis van zaken leken te hebben en de Facebook-baas toch niet echt het vuur aan de schenen legden.

Europese Parlement

Naast het Amerikaanse Congres heeft ook het Britse Lagerhuis en het Europees Parlement om een verder woordje uitleg gevraagd bij de recente schandalen rondom het sociale medium. Voor het Britse Lagerhuis bevestigde Zuckerberg al zijn komst, maar in het Europees Parlement blijft het voorlopig wachten op de Facebook-baas.

Er zit dus niet meteen een tripje naar het Parlement aan te komen voor Zuckerberg, maar hij zal op dinsdag wel samenzitten met Eurocommissaris belast met de Digitale Markt en vicevoorzitter van de Europese Commissie, Andrus Ansip. Dat meldt persagentschap Reuters. Ansip zal het met Zuckerberg hebben over bescherming van data, online privacy, illegale content en fake news. Zuckerberg is niet de enige grote naam waarmee Ansip zal samenzitten. De Eurocommissaris zal ook een gesprek hebben met Sundar Pichai, de CEO van Google.

“Onaanvaardbaar tekort aan respect”

Hoewel hij het aanbod van het Europese Parlement blijft negeren, zit de Facebook-baas nu dus wel samen met een hoog genoteerde Europese commissaris. Ongetwijfeld een stap in de goede richting, nadat eerder de fractievoorzitter van de christendemocratische EVP, Manfred Weber, Zuckerberg nog bedreigde.

“De weigering van Mark Zuckerberg om zelf naar het Europees parlement te komen, geeft blijk van een onaanvaardbaar tekort aan respect”, zei Weber. “Zuckerberg moet de macht van het Europees parlement om acties te ondernemen tegen Facebook en tegen hem niet onderschatten.”

Gesponsorde artikelen