Facebook gaat je vrienden ook laten weten dat je hun uitnodigingen voor evenementen negeert

Facebook gaat je vrienden ook laten weten dat je hun uitnodigingen voor evenementen negeert

Nadat je al niet meer kan verbergen dat je een chatbericht op Facebook bekeken hebt, zullen je vrienden het binnenkort ook weten als je hun evenementsuitnodiging genegeerd hebt. De functie wordt momenteel getest bij een beperkt publiek, en zal waarschijnlijk later wereldwijd uitgerold worden.

Jaren geleden al introduceerde Facebook een functie waarmee je in groepen en chatberichten kan nakijken wie een bericht al dan niet gezien heeft. De meesten hebben echter een haat-liefdeverhouding met de functie. Die is wel degelijk handig voor de persoon die het bericht verstuurd heeft, maar voor de ontvanger is dat niet altijd het geval. Zeker als je niet meteen kan of wil antwoorden.

Een soortgelijke functie wordt nu getest voor evenementen. Je kan zelf uitnodigingen voor dat evenement versturen, maar vervolgens weet je niet of iedereen die uitnodiging wel bekeken heeft. Moet je die persoon nog eens een privéberichtje sturen om zeker te zijn? Of is hij/zij je uitnodiging eerder aan het negeren?

Testfase

Dat zal je binnenkort te weten komen, want Facebook test de functie momenteel bij een beperkt publiek. Net zoals bij de chatfunctie, zal er een vinkje en de tekst ‘Bekeken’ verschijnen, als de ontvanger de uitnodiging bekeken heeft.

Het nieuws komt net na de aankondiging van een ‘vind ik niet leuk’-knop. Na jarenlang gezeur van miljoenen gebruikers heeft topman Mark Zuckerberg dan toch toegegeven aan de vraag. Misschien kunnen we die knop al eens gebruiken voor deze nieuwe functie?

Gesponsorde artikelen