Facebook gaat zwaar inzetten op blockchain … maar ze weten nog niet goed hoe

Facebook gaat zwaar inzetten op blockchain … maar ze weten nog niet goed hoe

Facebook wil gaan inzetten op blockchain. Of beter gezegd: ze gaan bekijken hoe ze de technologie het beste gaan gebruiken. Want momenteel is het nog onduidelijk wat ze ermee gaan doen. Daarom riep het sociale medium een team in het leven dat dat moet gaan onderzoeken. Met David Marcus, ex-PayPal-CEO en huidig vice-directeur van berichtendienst Messenger, zetten ze alvast een grote naam aan het roer.

Social media-gigant Facebook is het zoveelste bedrijf dat op de blockchain-kar springt. Al is nog niet meteen duidelijk hoe ze dat gaan doen, ook niet binnen het bedrijf van CEO Marc Zuckerberg. Maar dat de technologie een pak mogelijkheden biedt, is duidelijk. En daarom zet Facebook een onderzoeksteam op poten dat moet gaan bepalen hoe ze die het beste kunnen benutten.

Coinbase

David Marcus zal dat team gaan leiden. En dat maakt meteen ook duidelijk hoe belangrijk die divisie is voor Zuckerberg en co. Want Marcus is niet de eerste de beste. Zo is hij, onder andere, de voormalige CEO van betaaldienst PayPal en stond hij tot nu als vice-directeur mee aan het roer van de berichtenapp Messenger.

Dat net voor Marcus wordt gekozen, en geen andere grote naam binnen het bedrijf, ligt voor de hand. Hij werd namelijk niet zo lang geleden toegevoegd aan de raad van bestuur van Coinbase, zowat de grootste en bekendste app om cryptocurrencies te verhandelen. Daarnaast liet hij zelf een tijdje geleden al weten dat hij betalingen met cryptocurrencies op Messenger niet uitgesloten zijn, “eens de blockchain-gemeenschap al de problemen kan rechtzetten”.

“Nieuwe uitdaging”

Marcus kondigde zelf het nieuws aan op Facebook en Twitter. “Tijd voor een nieuwe uitdaging!”, schreef hij. “Na vier fantastische jaren Messenger geleid te hebben, ga ik nu een kleine groep samenstellen die moet bekijken hoe we blockchain het best kunnen gaan inzetten voor Facebook.”

Gesponsorde artikelen