Facebook is van plan Messenger grondig te veranderen en dat ziet er heel handig uit

Facebook is van plan Messenger grondig te veranderen en dat ziet er heel handig uit

Facebook heeft vandaag grondige verandering aan zijn Messenger-app aangekondigd. Op een groot event in het Amerikaanse San José stelde het vele toekomstplannen voor, maar de meest interessante zijn die voor Facebook Messenger. Het hoopt daarmee dat mensen de applicatie voor meer dan alleen chatten gebruiken.

Wie kent eigenlijk Facebook Bots? Maar heel weinig mensen blijkbaar. Deze bots werden vorig jaar ingevoerd in de Messenger-app, maar zijn geen succes. De bedoeling is dat bedrijven op die manier makkelijker met klanten in contact kunnen komen en nieuwssites het kunnen gebruiken om berichten te sturen. Een succes is dat echter niet. Messenger-topman David Marcus vatte het zo samen: “Ik ben blij dat het vorig jaar beta hebben genoemd.”

Die bots worden nu helemaal hervormd. Ze krijgen zelfs een nieuwe naam: Chat Extensions. Er komt ook een nieuw tabblad in je applicatie, Discovery, waar je populaire kanalen kan zien en zoeken wat je wil … een soort app store voor bots dus.

Facebook

Snel in contact met bedrijven

Die bots krijgen ook meer mogelijkheden, al is nog niet exact duidelijk hoe dat precies allemaal zal werken. Onder andere Spotify en Apple Music zullen ingebouwd zijn om zo direct je muziek te delen via Messenger. Om je in te schrijven op zo’n bots zal je ook simpelweg een soort QR-code kunnen scannen. Zo kan je heel snel in contact komen met bedrijven als er bijvoorbeeld ergens een probleem is met een van hun producten.

In groepsgesprekken zal Facebook je zelfs suggesties doen. Zo is het de bedoeling dat de app in de toekomst zelf voorstelt om eten te bestellen als er gesproken wordt over eten en dat je de kosten daarvan ook in de Messenger-app kan delen. Allemaal veelbelovend, al moet het uiteraard nog bevestigd worden in de praktijk.

Gesponsorde artikelen