Facebook kan je binnenkort gaan vertellen of je te vaak op Facebook zit

Facebook kan je binnenkort gaan vertellen of je te vaak op Facebook zit

Zoek jij ook manieren om wat minder tijd op Facebook door te brengen? Ook bij Facebook zelf zijn ze blijkbaar bezorgd om de gewoontes van hun gebruikers en dus komt er misschien een nieuwe feature die in het oog houdt hoelang je de app gebruikt. 

‘Your Time On Facebook’, zo heet de feature die verstopt zit in de code van Facebook-apps op Android; Jane Manchun Wong, een IT-ingenieur vond de verborgen mogelijkheid en begreep meteen wat de bedoeling was.

Hoe vaak zit jij op Facebook?

De feature zal loggen hoeveel tijd je gespendeerd hebt op Facebook en maakt daar rapportjes van. Het rapport geeft je activiteit van de laatste zeven dagen weer en de gemiddelde tijd die je per dag spendeert op de app. Hij laat je ook een dagelijkse tijdlimiet zetten en waarschuwt je eens je die bereikt hebt.

Facebook heeft intussen bevestigd aan TechCrunch dat de feature bestaat, een woordvoerder zei “dat we altijd werken aan nieuwe manieren om ervoor te zorgen dat mensen hun tijd op Facebook goed spenderen.” Of ‘Your Time On Facebook’ ook uitgerold zal worden en wanneer, da’s niet duidelijk.

Kwaliteit over kwantiteit

Het lijkt een beetje contradictorisch, een app die een functie heeft die je wil waarschuwen dat je je tijd aan het verdoen bent, maar steeds meer grote bedrijven (zoals Google) geloven in zo’n strategie. In januari kondigde Facebook-CEO Mark Zuckerberg aan dat het algoritme van Facebook aangepast zou worden. Dat betekent minder nieuws en meer vrienden op je tijdslijn.

Het directe gevolg van die aanpassing is dat er zo’n vijftig miljoen minder uren op Facebook gespendeerd worden, maar Zuckerberg legt de nadruk op “betekenisvolle connecties” of Facebook. Dat Facebook intussen gelijkstaat met ‘verslavend’, zal ongetwijfeld ook een achterliggende gedachte zijn.

Gesponsorde artikelen