Facebook komt met een gigantische verandering: bewegende profielfoto’s

Facebook komt met een gigantische verandering: bewegende profielfoto’s

Ooit stonden profielpagina’s centraal op Facebook, de sociaalnetwerksite bestond dan ook uit niets anders. In de loop der jaren werd het nieuwsoverzicht echter het belangrijkste gedeelte van de site, maar toch worden individuele profielen nog 4 miljard keer per dag bekeken. En dus komt Facebook met een opgefriste versie voor mobiele toestellen, en bewegende profielfoto’s.

“De wereld is veranderd sinds we voor het eerst profielen invoerden in 2004”, zo schrijft Facebook op de eigen blog. “Mensen bekijken en creëren steeds meer filmpjes zelf.” En daarom start Facebook vandaag met een nieuwe functie te testen: bewegende profielafbeeldingen. Dat korte filmpje zal dan automatisch in een loop beginnen te spelen voor iedereen die je profiel bezoekt.

Daar houden de veranderingen echter niet op, want Facebook voert nog een resem andere dingen door. Zo zal je profielfoto op mobiele toestellen nu in het midden van de pagina getoond worden. “De persoon moet letterlijk en figuurlijk centraal staan”, aldus Facebook. De profielfoto’s staan niet alleen in het midden, ze zijn ook nog eens groter geworden, zodat je oog meteen op de foto valt. Nog meer dan anders. Eens het nieuwe profiel voor iedereen is gelanceerd, zal je ook een korte beschrijving van jezelf kunnen schrijven, dat vervolgens net onder je foto getoond wordt.

Daarnaast geeft Facebook de gebruikers ook meer mogelijkheden om je profielfoto aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld een tijdelijke foto instellen die na x-aantal uren of dagen opnieuw wordt vervangen door je originele foto. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent, of een foto met een speciale sticker om je favoriete team aan te moedigen in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd. Deze functie komt er nadat duidelijk werd hoeveel mensen hun foto tijdelijk willen aanpassen voor een speciale gebeurtenis. De Celebrate Pride-filter, de regenboogfilter om een belangrijke beslissing van het Amerikaanse hooggerechtshof over holebirechten te vieren, werd namelijk maar liefst 26 miljoen keer gebruikt.

https://vimeo.com/140852546

Gesponsorde artikelen