Facebook komt met virtual reality-app Facebook Spaces en die ziet er echt enorm awkward uit

Facebook komt met virtual reality-app Facebook Spaces en die ziet er echt enorm awkward uit

Facebook kondigde gisteren trots zijn nieuwe virtual reality-app aan: Facebook Spaces. Je zal zo in een virtuele ruimte met je vrienden kunnen samenzitten, door je tijdlijn gaan, spelletjes spelen en nog een hele hoop andere dingen die je eigenlijk liever in real life zou doen. Een cool idee, maar het roept toch vooral de vraag op: wie gaat dit ooit doen?

Het is enorm simpel. Je maakt een avatar aan, die automatisch gegenereerd wordt op basis van je profielfoto en die je nadien nog kan tweaken, je nodigt je vriendjes uit en kan dan zowat alles doen wat je ook op Facebook kan maar dan samen met je vrienden (of toch de avatars van je vrienden) in een virtuele ruimte. Daar komt het eigenlijk op neer. Je kan je tijdlijn bekijken, spelletjes spelen, samen tekeningen maken (want wie doet dat niet?), muziek beluisteren, …

Facebook lijkt sterk in te zetten op de 360-graden foto’s en films, die in VR natuurlijk nog meer tot hun recht komen. Zo zal je, met je vrienden, kunnen rondkijken ‘in’ deze 360-graden foto’s en films en virtueel naar deze bestemmingen ‘reizen’. Ze gaan zelfs zo ver dat ze een selfie stick hebben ingebouwd, zodat je foto’s kan nemen van je vrienden ‘in’ die 360-graden foto’s. Want wie wil er nu geen selfie van een hoop avatars voor een afbeelding?

Aangezien nog niet iedereen een VR-bril heeft, kan je ook in interactie gaan via een gewoon videogesprek op Messenger. Je zal dan verschijnen als een 2D-video in de virtuele ruimte. De andere persoon zal dan wel je avatar zien. Of hoe de meerwaarde van VR dus enkel een nut heeft als echt iedereen een VR-bril heeft …

Het zijn allemaal wel leuke ideeën en het geeft je al een beetje een inkijk in wat er allemaal mogelijk is op vlak van VR. Maar of dit ook een echte hit wordt, dat betwijfelen we toch enorm.

Bekijk hieronder hoe het in zijn werk zou gaan:

Gesponsorde artikelen