Facebook Messenger geeft je meer controle over het delen van je locatie

Facebook Messenger geeft je meer controle over het delen van je locatie

Sociaalnetwerksite Facebook blijft de eigen Messenger-chatapplicatie aan een erg snel tempo uitbouwen. Waar het een jaar geleden echt nog gewoon een chatapplicatie was, is het intussen een app die veel meer kan. En vandaag komt er weer een functie bij: nu kan je nog makkelijker locaties delen en afspreken op een bepaalde plaats.

Toen Facebook vorig jaar aankondigde dat de Messenger-app verplicht werd voor al wie nog wilde chatten (voorheen kon dat gewoon in de Facebook-app), was het al duidelijk dat het bedrijf grotere plannen had met de app. Het bedrijf is namelijk ook eigenaar van WhatsApp, die andere chatapp, en de twee applicaties zouden verder uit elkaar groeien. Waar WhatsApp echt een pure chatapp moet blijven met de nodige uitbreidingen nu en dan, moet Messenger een plaats worden waar je veel meer kan doen: geld versturen, koppelingen met andere apps om bijvoorbeeld muziek of gifjes te sturen, en dergelijke.

En vandaag heeft Facebook weer iets nieuws toegevoegd: makkelijker laten weten waar je bent, of waar je met vrienden kan afspreken. Toegegeven, Facebook heeft het in het verleden nooit echt moeilijk gemaakt om te laten weten waar je bent. Tenzij je die functie uitschakelt, wordt je locatie namelijk met elk bericht meegestuurd. De ontvanger kan die locatie dan bekijken door simpelweg op het bericht te klikken, waarna een kaartje tevoorschijn komt. Maar deze nieuwe functie moet die bestaande gaan vervangen, aldus Facebook.

Meer controle

Nu krijg je namelijk meer controle over het delen van je locatie op een kaartje. Als je op het locatie-icoontje onderaan drukt, dan komt er een kaart tevoorschijn met je huidige locatie. Die kan je zo, zonder meer, doorsturen naar een vriend. Die weet dan bijvoorbeeld waar hij je kan vinden, of hoelang het duurt vooraleer je bij hem of haar zal aankomen.

Maar je kan er ook voor kiezen om een locatie door te sturen waar je momenteel nog niet bent. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je ergens moet afspreken, en het te moeilijk is om uit te leggen waar die plaats juist is. Je duidt het gewoon aan op het kaartje, en je stuurt het door.

Gesponsorde artikelen