Facebook pakt eindelijk het probleem met livestreams van (zelf)moorden aan: er komen 3.000 nieuwe moderatoren bij

Facebook pakt eindelijk het probleem met livestreams van (zelf)moorden aan: er komen 3.000 nieuwe moderatoren bij

Facebook Live’s zijn de laatste tijd niet uit het nieuws te slaan. Beelden van moorden, verkrachtingen en aanvallen werden live gestreamed op Facebook. En na de livestreams bleven de beelden nog als video beschikbaar op de social mediawebsite. Het duurt vaak dagen voor dergelijke video’s verwijderd worden. Maar daar wil Facebook nu iets aan doen. Ze zullen nog 3.000 extra moderatoren aannemen die content reviewen.

Het is een probleem waar Facebook al een tijdje mee kampt. Content die niet toegelaten is, blijft vaak nog dagen online staan voor het daadwerkelijk van de website verwijderd wordt. Facebook werkt dan ook niet met een systeem dat content screent voor het online komt, maar vertrouwt erop dat de ondertussen meer dan 1,9 miljard Facebook’ers gebruik zullen maken van de reporting tools om verwerpelijke content aan te geven. Die klachten worden dan door een team van moderatoren bekeken.

En aan dat team wil Mark Zuckerberg nu 3.000 personen toevoegen. Dat huidige team bestaat al uit 4.500 moderatoren, dus het is zeker geen klein groepje. Maar het volstaat duidelijk niet. Twee dagen voor het jaarlijkse Facebook-event F8, streamde een man uit Cleveland nog een moord op een 74-jarige. “We hebben nog veel werk. En we zullen er alles aan doen om drama’s als dat te voorkomen”, zei Facebook CEO Mark Zuckerberg daarop tijdens zijn keynote address op de F8 conferentie.

Zuckerberg kondigde zelf de forse uitbreiding van de moderatoren aan in een, hoe kan het ook anders, Facebook-post. “Het komende jaar zullen we 3.000 mensen toevoegen aan het team dat de miljoenen klachten die we elke week binnenkrijgen reviewt. We zullen ook het proces om dergelijke content aan te geven en te verwijderen verbeteren”, zo zegt hij.

Gesponsorde artikelen