Facebook test zijn datingapp Dating en dat ziet er zo uit

Facebook test zijn datingapp Dating en dat ziet er zo uit

Het lijkt erop dat Facebook begonnen is met het testen van zijn eigen datingapplicatie. Die app, die eigenlijk een feature in de applicatie van Facebook lijkt te worden, is drie maanden geleden aangekondigd. Dating, zoals de feature zal heten, zou eind dit jaar misschien al in een eerste versie beschikbaar zijn.

Het was op de jaarlijkse Facebook F8 conference in San José in Californië begin mei dat Mark Zuckerberg trots aankondigde dat zijn bedrijf zich nu ook zou smijten op de markt van online dating.

“1 op de 3 huwelijken in de VS ontstaan online. Op Facebook zitten 200 miljoen mensen die zichzelf single noemen. Als we echt betekenisvolle relaties willen bouwen tussen mensen, is deze stap misschien wel de belangrijkste”, zei de CEO toen. Die woorden waren genoeg om het aandeel van Match Group, het bedrijf achter onder andere Tinder, met 20 procent te laten dalen.

Gelekte printscreens van testversie

Veel meer informatie over Dating kwamen we drie maanden geleden niet te weten. Facebook kondigde toen alleen aan dat het een applicatie wou maken voor “echte langdurige relaties en niet voor onenightstands”. Ook zou informatie van de datingapp niet zichtbaar zijn op je tijdlijn op Facebook.

Onder andere over dat laatste is nu meer duidelijkheid gekomen dankzij gelekte printscreens van een testversie van Dating voor het personeel van Facebook. Het bedrijf zelf heeft nog niet gereageerd op de echtheid van de gelekte foto’s, maar laat wel weten dat het inderdaad intern zijn nieuwe project test. We mogen er dus vanuit gaan dat het lek betrouwbaar is.

Verbergen voor vrienden

De printscreens op Twitter tonen dat Dating eigenlijk geen aparte applicatie zal worden, maar een onderdeel van de app van Facebook. Je krijgt bij het aanmelden wel de keuze of je vrienden of vrienden van vrienden jouw profiel mogen zien of niet.

Daarna kan je je gegevens ingeven en aanduiden waarin je interesse hebt en dan zou Dating op basis van je Facebook-gegevens potentiële matches moeten voorstellen. Dat laatste is op de printscreens wel nog niet te zien. Het is dus nog niet helemaal duidelijk hoe dat precies zal werken in de praktijk. Ook wanneer de feature beschikbaar zal zijn voor iedereen is niet geweten.

Zo zou Facebook Dating eruit zien:

Gesponsorde artikelen