Facebook treedt nog strenger op tegen overtreders: proactieve maatregelen aangekondigd

Facebook treedt nog strenger op tegen overtreders: proactieve maatregelen aangekondigd

Bij Facebook zijn ze het grondig beu dat sommige mensen hun standaarden aan hun laars blijven lappen. Daarom kondigt CEO Mark Zuckerberg aan dat er vanaf nu nog strenger opgetreden zal worden tegen hardleerse gebruikers die op pagina’s en in groepen malafide content posten.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg laat in een van z’n befaamde blogposts weten dat er een aantal zaken zullen veranderen aan de grootste socialenetwerksite ter wereld. Mensen met een eigen pagina hebben vanaf vandaag toegang tot een nieuwe tab. Als je daarop klikt, zie je of er content van de pagina verwijderd of afgeschermd werd door Facebook.

(Vier op tien mensen wantrouwen Facebook ondertussen.)

Proactief verwijderen

Verder is Facebook van plan om de drempel te verlagen om te voorkomen dat je ongewenste content op het platform plaatst. Zo heeft Facebook aangekondigd dat ze niet langer zullen afwachten tot er regels overtreden worden door groepen en pagina’s. Zuckerberg en zijn trawanten zijn van plan om een proactieve benadering toe te passen.

(Zuckerberg heeft gezegd dat hij Facebook wil repareren op het vlak van desinformatie, maar dit is het probleem.)

EPA

Gerelateerde pagina’s

“Als we een pagina of groep verwijderen die onze regels overtreden heeft, kan het ook zijn dat we andere gerelateerde pagina’s en groepen zullen verwijderen, zelfs als die specifieke pagina of groep niet de drempel overschreden heeft om verwijderd te worden”, stelt Zuckerberg in z’n blogpost. “Om deze nieuwe regels toe te passen, zullen we met een brede set informatie rekening houden. Wordt de pagina door dezelfde mensen beheerd? Heeft het een gelijkaardige naam?”

Met andere woorden: als Facebook bijvoorbeeld zou beslissen om de pagina ‘De Fiere Vlaamse Meme’ te verwijderen, zou het weleens kunnen dat ook pagina’s als ‘Pedagogisch Verantwoorde Vlaamse Memes’ en ‘Schild & Vrienden’ van het platform verdwijnen.

Het is duidelijk dat ze het bij Facebook beu zijn dat beheerders van een malafide pagina meteen weer een andere pagina oprichten met gelijkaardige content.

(Apple nam onlangs een Facebook-klokkenluider in dienst om te laten zien hoe belangrijk ze privacy vinden.)

Gesponsorde artikelen